Museum Vreeburg in Schagen is op zoek naar vitrinekasten en nog veel meer...

Algemeen
Een overzicht van een eerdere editie van de Schager Uitdaging.
Een overzicht van een eerdere editie van de Schager Uitdaging. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De Schager Uitdaging heeft een nieuwe website, en daar is de non-profit organisatie trots op. Geheel in lijn met de huisstijl van de Nederlandse Uitdaging is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke site ontwikkeld waarop de bezoeker op een eenvoudige wijze navigeert. Alle informatie is nu snel te vinden.

Nieuwe website voor Schager Uitdaging

Nieuw is de manier waarop partners en ondersteuners in het zonnetje worden gezet. Alle betrokkenen, waaronder de bestuurs- en matchgroepsleden, worden voorgesteld en krijgen op deze manier de waardering die ze verdienen. Ook is er in één oogopslag te zien welke vragen maatschappelijke organisaties hebben en wat door bedrijven aangeboden wordt. Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op www.schageruitdaging.nl.

Hulp

Heeft jouw organisatie hulp nodig of is jouw vereniging opzoek naar bepaalde materialen? Heeft jouw bedrijf materialen, meubilair of apparatuur over? De Schager Uitdaging bemiddelt in vraag van maatschappelijke organisaties en aanbod van bedrijven van materialen (meubels en spullen) maar ook in menskracht (kennis, kunde, extra handen en creativiteit). Vraag en aanbod kunnen ingediend worden via info@schageruitdaging.nl.

Actuele en openstaande vragen

Toneelgroep D@gh@p zoekt een opslagruimte van ongeveer 3 bij 3 meter voor het opslaan van het decor en rekwisieten. Museum Vreeburg vraagt naar vitrinekasten. In het museum moet ongeveer driekwart van de getoonde waardevolle spullen veilig achter glas staan. Hospice Schagen is opzoek naar een spreekgestoelte. Deze zal onder andere gebruikt worden voor vergaderingen en tijdens herinneringsbijeenkomsten voor de familie van de overleden gasten. Wie tips of een oplossing heeft voor een van de openstaande vragen, wordt verzocht dit te laten weten via info@schageruitdaging.nl. 

Aanbod

Op dit moment worden verschillende materialen aangeboden aan verenigingen of stichtingen uit de gemeente Schagen. Zo is er een HP LaserJet printer 5000N beschikbaar. In verband met de mogelijkheid om op A3 formaat te printen, zou het interessant kunnen zijn voor diverse organisaties, wellicht een muziekvereniging (partituren) of iemand die werkt met tekeningen. Het Zijper Museum biedt via de Schager Uitdaging zes lampenkappen en acht stoelen aan. De kappen en stoelen zijn schoon, heel en in goede conditie. ZiS Finance Support biedt ongeveer 125 archiefmappen van Atlanta Alzicht voor in een archiefkast aan. Van de in totaal vier door Bejo Zaden aangeboden PC’s (refurbished) zijn er nog twee beschikbaar. De PC’s (zonder beeldscherm en dergelijke) hebben de volgende systeemeigenschappen: Intel I5 processor, 6gb geheugen, 250gb harde schijf (geen SSD). Interesse? Laat het dan zo spoedig mogelijk weten via info@schageruitdaging.nl.

Recent gesloten matches

Ed van Oerle van Noordkop Centraal heeft twee PC’s in ontvangst mogen nemen, aangeboden door Bejo Zaden. Noordkop Centraal kan deze PC’s goed gebruiken. Harrie Pieck heeft onlangs namens de Schager Tennisclub twee koelkasten opgehaald bij AB Vakwerk. De tennisclub had behoefte aan twee koelkasten voor de clubruimte en had deze vraag ingediend bij de Schager Uitdaging. De matchgroep is met de vraag aan de slag gegaan en met resultaat. Rikwin van Zanten van AB Vakwerk heeft deze match mogelijk gemaakt en de koelkasten overhandigd.

Save the date!

Zet donderdagmiddag 28 oktober alvast in de agenda! Want dan organiseert de Schager Uitdaging weer een Beursvloer. De Beursvloer vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in Alpha. Het is hét matchevenement waar bedrijven verbonden worden met maatschappelijke organisaties, met gesloten beurs. Als dank voor het aanbod levert de maatschappelijke organisatie een tegenprestatie. 

Vraag

Heb jij vanuit jouw vereniging, stichting of organisatie een vraag? Laat het de Schager Uitdaging weten, dan wordt gezocht naar een ondernemer met wie op de beursvloer een mooie match gemaakt kan worden! Heeft jouw organisatie, bedrijf, onderwijsinstelling of ondernemersvereniging een mooi aanbod? Dit kan zijn op het gebied van materialen en producten, maar er is ook grote behoefte aan kunde, kennis en diensten. Meld je dan aan voor de Beursvloer. Aanmelden is, in verband met de verdere voorbereidingen, verplicht en kan via info@schageruitdaging.nl.

Ed van Oerle van Noordkop Centraal nam twee PC’s in ontvangst, aangeboden door Bejo Zaden.
Rikwin van Zanten (l) van AB Vakwerk overhandigt koelkasten.