Augustus, genieten van al dat leven in de tuin

Cultuur
'De Groene Route' door de regio.
'De Groene Route' door de regio. (Foto: aangeleverd)

REGIO - ´De Groene Route´ is een groep van duurzaam werkende kwekers en tuineigenaren in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere weekenden open zijn. De tuinen en kwekerijen zijn 14 en 15 augustus open.

Kijken bij andere tuinliefhebbers en vol inspiratie huiswaarts keren. De kwekers en tuineigenaren maken zich zorgen over de grote afname van insecten en planten waarvan zij afhankelijk zijn. Niet alleen laten deze tuineigenaren zien hoe je in een tuin vlinders, hommels, vogels en andere dieren lokt en helpt, ook gebruiken ze geen gif en laten zien dat tuinieren ook zonder kan. Het mooiste van deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt. Ronduit verrassend is om te zien hoeveel er nog bloeit of juist nu gaat bloeien. Ook de silhouetten van de wat meer uitgebloeide bloemen en de eerste bessen zijn cadeautjes van de laatste ronde in de tuin. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien. Soms tot in de vroege herfst doorgaan. Ingetogenheid en weelderigheid gaan nu hand in hand.

De kwekers en tuineigenaren willen anderen graag inspireren tot origineler en natuurlijker tuinieren. 

Informatie

Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer: www.degroeneroute.nl. De organisatie vraagt om tijdens het bezoek voldoende afstand te houden ten opzichte van de andere bezoekers.