Expositie ’75 jaar bevrijding’ in museum Molenhuijs Waarland

Cultuur
Expositie met uniek beeldmateriaal en bijbehorende verhalen.
Expositie met uniek beeldmateriaal en bijbehorende verhalen. Foto: aangeleverd

WAARLAND - De jaarlijkse wisseltentoonstelling in museum Molenhuijs Waarland is dit jaar geheel geweid aan een - weliswaar uitgesteld - eerbetoon van de 75 jaar bevrijding. Aan de hand van negen bijzondere posters met uniek beeldmateriaal en bijbehorende verhalen word je meegenomen naar de oorlogstijd in Waarland. Met dank aan ‘huishistoricus’ Piet Kleverlaan. 

Naast deze posters zijn er ook vijf vitrines ingericht met originele oorlog gerelateerde materialen die bij veel mensen, jong en oud, een herinnering oproepen of minimaal een indruk zullen achterlaten. Ook is er aandacht besteed aan ‘onze jongens’ die voor hun nummer in Indië het land moesten verdedigen.  Alle zondagen van september staan de deuren en die van Waarlandsmolen wijd open vanaf 13.30 uur. Geniet van een mooi en waardevol stukje historisch cultuur. 

Bezoek

De vaste tentoonstelling neemt je mee naar het ontstaan van de Waarlandse polders en het doel hiervan. Een rondleiding in de molen kan hierbij natuurlijk niet ontbreken! Het museum moet de geldende maatregelen opvolgen. Dit betekent onder andere: een eenrichting looproute en anderhalve meter afstand. Voor de rondleiding in de molen geldt: maximaal vier personen per rondleiding. 

Meer informatie op: www.molenhuijs.nl.

Expositie ’75 jaar bevrijding' in museum Molenhuijs Waarland.
De tentoonstelling is geheel geweid aan de 75 jaar bevrijding.