“400.000ste passagier” voor buurtbus Zijpe-Harenkarspel

Algemeen
De 400.000ste passagier is mevrouw Cezarine Kenque, wonende in Schagen Zij reist al vele jaren met de buurtbus naar haar werk in Tuitjenhorn.
De 400.000ste passagier is mevrouw Cezarine Kenque, wonende in Schagen Zij reist al vele jaren met de buurtbus naar haar werk in Tuitjenhorn. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)

SCHAGEN - Buurtbussen zijn belangrijk. Het zorgt ervoor dat mensen op tijd komen voor werk, school of andere activiteiten. Nog belangrijker zijn de vrijwilligers die zorgen dat de buurtbussen blijven rijden. Dit geldt ook voor de Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel. Donderdag werd duidelijk hoe goed het is dat buurtbussen als deze er rijden. De 400.000ste passagier werd feestelijk onthaald door de chauffeur en de burgemeester van Schagen.

 De 400.000ste passagier is mevrouw Cezarine Kenque, wonende in Schagen, Jan van de Benstraat 79. Zij reist al vele jaren met de buurtbus naar haar werk in Tuitjenhorn. Zo ook donderdag 9 september.Mevrouw Kenque stapte precies om 15.12 uur bij de halte Hofstraat in Schagen op de bus om om bijna kwart over drie aan te komen op de halte NS Station. Daar kreeg zij haar ‘one minute of fame’. Na het officiele gedeelte werd er koffie met gebak geserveerd bij P10. Naast Marjan van Kampen, was ook Lody van Warmerdam namens de provincie en de vertegenwoordiger van Connexxion aanwezig. Uit handen van de  voorzitter van de Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel, kreeg mevrouw Kenque een boeket bloemen en een waardebon overhandigd.