Intiem Nazomerconcert door “Appassionata” in Valkkoog

Algemeen
Karel Kok applaudisseert
Karel Kok applaudisseert (( Foto:pr ))

VALKKOOG - Op zondag 19 september geeft “Appassionata” een intiem nazomerconcert in het kerkje in Valkkoog. Het programma bestaat uit prachtige muziek uit de zeventiende eeuw van G.F. Händel en uit de eenentwintigste eeuw werken van E. Whitacre, E. Hagenberg en K. Andersen. De componisten hebben harmonieuze, aansprekende muziek geschreven die de luisteraar zal meevoeren en boeien.

“Appassionata” is een koor van Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug. Deze keer zijn het de vrouwen van het koor die een programma uitvoeren en ook met de dirigent samen enkele liederen zullen vertolken. De pianist zal enkele stukken spelen en de dirigent laat ook van zich horen in twee sololiederen. In het programma worden onder andere thema’s als liefde, vrede, zorg voor elkaar en schoonheid bezongen.

Prachtige gevarieerde en toegankelijke muziek met pianobegeleiding van Ronald van der Veen. Het koor bestaat uit geoefende leden en staat onder leiding van Karel Kok. De dirigent werkt met het koor aan de details van de muziek om uitvoerenden en toehoorders de muzikale schoonheid van deze muziek te laten beleven en hen te laten genieten van deze prachtige composities.

Het programma duurt ongeveer een uur, er is geen pauze. Vanwege de huidige maatregelen wordt het concert twee keer uitgevoerd en is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Let op: u heeft dus geen coronatoegangsbewijs nodig voor toegang tot dit concert. Wij volgen de dan geldende richtlijnen.

Het eerste concert begint om 14.00 uur en het tweede om 16.00 uur. Er wordt aanbevolen om vooraf te reserveren. De toegang bedraagt € 12,00. Reservering via Muziekpraktijk Karel Kok, tel. 06-51661564 of per e-mail: karelkok@xs4all.nl..