Succesvolle bijeenkomst verkeersplan Schagen

Algemeen
Was u er niet bij maar wilt u wel gehoord worden? Vul dan de online enquête in op samen.schagen.nl.
Was u er niet bij maar wilt u wel gehoord worden? Vul dan de online enquête in op samen.schagen.nl. ( Foto: gemeente Schagen )

Succesvolle bijeenkomst verkeersplan centrum Schagen

SCHAGEN - Zaterdag 18 september in de grote kerk aan de Markt spraken bewoners, ondernemers en organisaties samen met de gemeente over het verkeer in het centrum van Schagen. Het ging over hoe de verkeersveiligheid en het verkeer in de toekomst ingericht kan worden. De bijeenkomst was georganiseerd om de argumenten en meningen op te halen bij deze groepen. Circa 28 personen waren aanwezig. De gemeente vond de bijeenkomst succesvol.

In de kerk presenteerde de projectleider van De Argumentenfabriek het voorafgaande proces en de bedoeling van de bijeenkomst. De Argumentenfabriek is gespecialiseerd in het actief meedenken over verschillende denkrichtingen en bijbehorende argumentatie. Voor 18 september is er gesproken met belanghebbenden om hun argumenten te verzamelen. Deze zijn daarna op grote kaarten geprint.

Na de presentatie gingen kleine groepen uiteen om met elkaar te discussiëren over verschillende denkrichtingen. Dit ging bijvoorbeeld over het autoluw maken van het centrum, over verkeersveiligheid, voldoende parkeerplekken en over de inrichting van het centrum. Wethouder Hans Heddes: “ik ben blij met de opbrengst van vandaag. Hiermee kunnen we echt een gedragen verkeersplan opstellen.”

Bewoners en bezoekers van Schagen kunnen tot en met 23 september de enquête online invullen op samen.schagen.nl. De resultaten van dit hele participatieproces vormen de basis voor een nieuw plan. De verwachting is dat dit verkeersplan aan het einde van dit jaar af is en de gemeenteraad erover besluiten kan.