Het behoud van het Zijper Landschap

Algemeen
Wie wil vereniging Zijper Landschap komen versterken?
Wie wil vereniging Zijper Landschap komen versterken? (Foto: Zijper Landschap)

SCHAGEN - De vereniging Het Zijper Landschap heeft sinds de oprichting heel veel goed werk verricht om de Zijper polder en omgeving te beschermen tegen ongebreidelde en ongewenste ontwikkelingen. Het heeft de Leefbaarheid van het Landschap voor mens en dier hoog in het vaandel staan. Om die leefbaarheid te behouden is er kennis en inzicht maar vooral liefde voor het landschap nodig!

Het blijkt steeds maar weer nodig te zijn om te strijden tegen oprukkende gevaren in de vorm van uitbreiding recreatieterreinen, zonneparken, hotels en vakantiewoningen en bouwprojecten in-en dichtbij natuurgebieden. Veelal worden de invloed en consequenties van die bepaalde bebouwingen niet als zodanig herkend of onderkend.

Alle ontwikkelingen rondom bovengenoemde zaken worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door het HZL-bestuur en haar leden. Waar nodig worden instanties als gemeenten en/of Provincie gevraagd om op te treden bij het overtreden van de wettelijke regels daarbij. We kunnen dan ook melden dat er hierdoor successen rondom behoud van het huidige landschap behaald zijn!

Dat vrijwilligers vinden voor bestuurlijke taken soms een lastige zoektocht is, is algemeen bekend. Daarom is het bijzonder te noemen dat in de laatste Ledenvergadering in september er drie nieuwe bestuursleden zijn aangesteld om het bestuur weer voltallig te maken. De vereniging kan alleen nog meer leden gebruiken om het draagvlak groter te maken om zo nog meer te kunnen bereiken.

Kijk tijdens een fiets-of wandeltocht nog eens goed om u heen, geniet van al het moois en besluit dan om lid te worden van Het Zijper Landschap!

Kijk voor aanmelding op https://www.hzl.nl.