Oratoriumkoor Schagen zingt Mozart

Uit
Het Oratoriumkoor treedt op met een voltallig orkest in vroegere tijden.
Het Oratoriumkoor treedt op met een voltallig orkest in vroegere tijden. (Foto: Oratoriumkoor)

SCHAGEN - De cultuursector ontwaakt weer langzaam na een moeilijke periode. Ook Oratoriumkoor Schagen richt zich weer met energie op de toekomst. De repetities zijn weer gestart, zodat er in november weer een concert kan worden uitgevoerd. Op zondag 7 november voert het koor het REQUIEM van Wolfgang Amadeus Mozart uit.  

De tekst daarvan is eigenlijk een uitvaartsmis en is door vele componisten bewerkt voor koor, solisten en orkest. Het Requiem is het laatste werk van Mozart, hij heeft het zelfs niet helemaal af kunnen maken, dat alleen al maakt het een dramatisch werk. Maar ook de muziek: hoe Mozart met soms maar heel weinig noten emotie klank kon geven. Het is een werk dat jong en oud raakt.

Voor de pauze zingt het koor een keuze uit de liederen die tijdens de coronaperiode met Zoom gerepeteerd werden. Net als de scholen: leren via internet. Daarvoor werd het repertoire aangepast: De leden zongen liederen van Mendelssohn, Fauré, Purcell, Rutter, Mozart, waarvan dus een aantal op het programma staan voor 7 november.

Zondag 7 november, aanvang 14.00 uur, in de Groeneweghal in Schagen. Kaarten a 30,- euro zijn te koop via de website van Oratoriumkoor Schagen