Arnon Grunberg te gast bij boekhandel Plukker

Algemeen
Arnon Grunberg is in Nederland voor onder andere een lezing bij boekhandel Plukker.
Arnon Grunberg is in Nederland voor onder andere een lezing bij boekhandel Plukker. (Foto: Merlijn Doomernik)

SCHAGEN - Arnon Grunberg is een van de succesvolste Nederlandse schrijvers, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een onvoorstelbare productie: van romans, toneelstukken, essays tot vele columns in verschillende bladen en kranten. Op vrijdagavond 29 oktober komt Arnon Grunberg naar Plukker in Schagen.

Grunberg, die woonachtig is in New York en nu in Nederland is, wordt geïnterviewd door redacteur Vic van der Reijt. Onderwerp is Grunberg zijn nieuwe fascinerende boek” Taormina”. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en signeren. Kaartjes 10,- euro, reserveren via info@boekhandelplukker of te koop in de boekhandel.

Arnon Grunberg debuteerde op zijn 23e en het is nooit meer stil geworden rond zijn figuur. Zijn debuut Blauwe maandagen (1994) was provocerend, onder andere door de ironische manier waarop de hoofdpersoon ‘Arnon’ schreef over het Holocaust-trauma van zijn Duits-joodse ouders

Als publiek intellectueel werd hij bekend toen hij een dagelijkse column kreeg op de voorpagina van de Volkskrant, de ‘Voetnoot’. Hij was toen al verhuisd naar New York. Het buitenstaander zijn, maakte het mogelijk om kritisch op de Nederlandse maatschappij te reflecteren. Hij reisde de wereld rond en schreef essays over filosofie, films , het gezinsleven, maar ook over het werk in een Afrikaanse mijn, of over de huwelijksmarkt in Oost-Europa.

Arnon Grunberg geïnterviewd door Vic van der Reijt, vrijdagavond 19.30 uur, boekhandel Plukker Schagen. Kaartjes 10 euro incl. consumptie. Reserveren via info@boekhandelplukker.nl. informatie www.boekhandelplukker.nl. 

Afbeelding