Baasje gezocht voor Kaapse eenden

Algemeen
Leuk he, Kaapse eenden?
Leuk he, Kaapse eenden? (Foto: Dierenasiel Schagen)

Voor Buuf de knappe grasparkiet is weer snel een nieuw plekje gevonden.

Deze week weer eens aandacht voor andere vogels. Het gaat hier om de Muskuseenden, of ook wel Kaapse eenden genoemd. Er zitten er momenteel weer vier in de opvang, maar op de plek waar ze gevonden zijn zitten er nog tientallen. Deze eenden zijn prima tam te maken en goed te houden als je een beginneling met eenden bent. Ze zijn niet veeleisend en vaak wel vriendelijk. Ze houden van een schone vijver en deze soort eenden gaan zelfs ook op stok als dit kan. 

Qua voer eten ze van alles, maar vooral wat het seizoen ze brengt, met een aanvulling van gekocht diervoerder. Ze kunnen in groepen gehouden worden en zijn erg sociaal met elkaar. Deze eenden zijn in een woonwijk gevonden, daar lopen er zoals gezegd nog veel meer. Voor meer info kan er contact gezocht worden met het DierenOpvang in Tuitjenhorn en anders even een berichtje gestuurd worden naar info@duurzaamfaunaadvies.nl.

Of heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1).
Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl

Ze zijn vriendelijk en niet veeleisend