Open dag bij Hospice Schagen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Zaterdag 30 oktober 2021 organiseert Hospice Schagen een open dag. Van 14.00 tot 16.00 uur staat de deur open voor een kijkje in de keuken van dit bijzondere -bijna-thuis-huis- in Schagen. Eerder die dag is er een informatiebijeenkomst voor nieuwe geïnteresseerde vrijwilligers.

Vrijwilliger bij Hospice Schagen. Iets voor jou? Meld je dan snel aan via: info@hospiceschagen.nl

Hospice Schagen leunt op maar liefst 70 vrijwilligers. “Zij zijn de broodnodige aanvulling op de zorg door onze professionele zorgverleners. Voor de gast en zijn naasten kan de vrijwilliger veel betekenen. De zorg voor een naaste in de laatste levensfase is zwaar, emotioneel en intensief en betekent een grote druk op familie, vrienden en buren, de ‘mantelzorgers’.” aldus Annemieke Eveleens, coördinator van Hospice Schagen.

Dankzij deze toppers kan de naaste even tijd voor zichzelf vrij maken. Al deze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om mensen in de laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen. Een zware, maar dankbare taak die al deze fantastische vrijwilligers wekelijks op zich nemen.

Hospice Schagen verleent al meer dan zeven jaar op kleinschalige basis deskundige zorg aan mensen in hun laatste levensfase in een sfeer van rust, warmte en privacy. De verpleegkundigen en vrijwilligers ontzorgen de gast en zijn naasten en bieden de gast een thuis om op een menswaardige en respectvolle wijze afscheid te nemen van het leven.

“Wij zijn ongelooflijk blij en trots op ons team en op al die mensen, bedrijven en organisaties die ons steunen. Daar horen ook giften, donaties en sponsoring bij ” geeft Annemieke aan.

Meer weten over het leven in Hospice Schagen? Lees dan ons jubileumboek. Een boek vol verhalen, een naslagwerk en fotoverslag in één. Deze verhalen zijn opgetekend door gasten, naasten, vrijwilligers, betrokkenen en bestuursleden van Hospice Schagen. Te verkrijgen bij Boekhandel Plukker & uitgeverij Leessst. Dit boek is voor iedereen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Hospice.

Meer weten? Bezoek de website Hospice Schagen

Afbeelding