70ste verjaardagviering voor het Finse Valtra

Agrarisch
Een van de moderne machines van Valtra.
Een van de moderne machines van Valtra. ((Foto: Valtra))

Dit jaar viert het Finse Valtra zijn 70 jarig bestaan. In Finland begon Valmet met de productie van tractoren in 1951. Valmet en het Zweedse Volvo BM (al sinds 1913) fuseerden in 1979 en zo ontstond een echt Scandinavisch tractormerk. Via deze historische lijnen heeft het hedendaagse Valtra dus zowel Finse als Zweedse wortels. 

De hedendaagse Valtra tractoren kenmerken zich door de degelijke Scandinavische kwaliteit, robuust en degelijk gebouwd voor de Scandinavische omstandigheden, veel bosbouw en veelal koude temperaturen.

Scandinavische kwaliteit

De laatste decennia is men zich in Finland steeds meer op de export buiten Scandinavië gaan oriënteren met moderne tractoren met een moderne uitstraling, maar de oerdegelijke Scandinavische kwaliteit en degelijkheid is behouden. 

Het huidige Valtra kent 5 series, de A,N,G,T en S serie, van klein 100 pk tot ruim 400 pk., het uitrustingsniveau is zeer uitgebreid, van eenvoudig en voordelig tot zeer luxe en comfortabel, kortom voor een ieder wat wils.

Twin-Trac omkeerinrichting

Uniek aan Valtra is echter de Twin-Trac omkeerinrichting, vanaf een 99 pk vier cilinder trekker is er af fabriek een Twin-Trac omkeerinrichting te bestellen. De naam zegt het al, je kunt met deze trekker twee kanten oprijden met het stuur in de rijrichting simpelweg door de stoel, het stuur, de armleuning en de pedalen in één handomdraai 180 graden te draaien, geen enkele andere trekkerfabrikant kan dit af fabriek in deze lage vermogensklasse. Deze Twin-Trac omkeerinrichting wordt veel gebruikt in de bosbouw maar ook bij Gemeentes, hoveniers en boomverzorgingsbedrijven.

Mogelijkheden

Wilt u zich laten informeren over de mogelijkheden van Valtra voor uw bedrijf neem dan contact op met; info@vandersluisbv.nl of bel 0224-551387. Of kijk op www.vandersluisbv.nl.

Munktells Eskilstuna30-40 en Valtra T254 tractors
TwinTrac Valtra-tractor.