Cliënten Thuisbij Schagen verblijd met duofiets

Algemeen
Marloes Oudeman met cliënt Dirk Hoogland op de nieuwe duofiets bij de Wilgenlaan.
Marloes Oudeman met cliënt Dirk Hoogland op de nieuwe duofiets bij de Wilgenlaan. (Foto: Thuisbij Schagen)

SCHAGEN - Cliënten van Thuisbij dagbesteding Schagen zijn er opgetogen van. Afgelopen week is de nieuwe duofiets gearriveerd, waar zij heerlijk met een bijrijder op kunnen fietsen. De duofiets is gesponsord door een anonieme sponsor. “We zijn er echt heel blij mee en gaan de fiets vaak gebruiken,’’ vertelt Marloes Oudeman van de Thuisbij Schagen.

De elektrische fiets is van alle gemakken voorzien. Versnellingen, goede trapondersteuning, een steunplank voor mensen in een rolstoel en goede wendbare en flexibele wielen. “ Ik ben naar De Betue Zorgoutlet geweest in Anna Paulowna en daar hebben we alle wensen besproken en doorgenomen. De fiets is custom made dus moest helemaal gemaakt worden naar onze wensen. Tot die tijd kregen we een leenfiets, dus de cliënten konden al kennismaken met een duofiets. Dat was ideaal in de zomer. Nu hebben we echt een goede fiets waar we zeker veel gebruik van gaan maken. Mits het weer meezit natuurlijk.’’

Aanleiding van de anonieme sponsor om deze fantastische fiets te schenken was een open dag afgelopen juni. “We hadden aan de open dag van Thuisbij Schagen een fancy fair gekoppeld. De opbrengst daarvan zou ten goede komen aan een nieuwe duofiets. De week erop werd ik gebeld met de mededeling dat deze anonieme sponsor graag de rest van het bedrag wilde schenken. Dat was een hele mooie verrassing.’’ Het opgehaalde sponsor 400 euro bedrag komt nu ten goede aan sponsor project de tuinkas die hopelijk komend voorjaar gerealiseerd wordt. Groentezaak afslag 44 (Broek op Langedijk) helpt hier goed aan mee. Thuisbij krijgt aardbeien gesponsord en maakt hier jam van. Deze verkopen zij weer en de opbrengst gaat naar Thuisbij.

Het heeft dus even geduurd, maar afgelopen week is de duofiets afgeleverd. Inwoners hebben er al dankbaar gebruik van gemaakt. Een van de cliënten is Dirk Hoogland, Hij was vroeger een fervent fietser en keek uit naar deze nieuwe fiets. ‘’Bij mooi weer is Dirk de eerste die zich aanmeldt voor een blokje om op de stalen ros. Hij heeft dan ook al in de korte tijd dat de duofiets er is, op de pedalen gezeten. De Wilgenlaan op en af, hij geniet er enorm van.’’

Artikel gaat verder onder deze tekst

Thuisbij is een huiselijke plek waar het dagelijks leven centraal staat. Het is een omgeving waar mensen die met geheugen problemen en dementie te maken hebben, elkaar ontmoeten, mogen ontspannen en ook van elkaar kunnen leren. Hier ontstaan vriendschappen, praten we aan de keukentafel over wat ons bezig houdt en doen we wat u leuk vindt om te doen.

Thuisbij kiest ervoor om met u en uw mantelzorger(s) in gesprek te gaan. Door ons in uw persoonlijke situatie te verplaatsen, kunnen wij de zorg op uw wensen, behoeften en leefomgeving afstemmen.

Tot snel!