Sita Vleer uit Schagen finalist Sky Radio Leef 1 Jaar Gratis

Algemeen
Sita Vleer vindt de spanning naar de finale toe nu al ontzettend leuk.
Sita Vleer vindt de spanning naar de finale toe nu al ontzettend leuk. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Een jaar lang gratis leven klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar voor Sita Vleer uit Schagen kan deze droom uitkomen. Zij is één van de 26 deelnemers van Sky Radio’s Leef 1 jaar gratis, een spel waarbij de hoofdprijs een jaar lang gratis leven is. 

De gezonde spanning giert bij Sita door haar lichaam. “Het duurt nog twee weken eer we de uitslag horen maar het is nu al leuk om ernaar toe te leven,’’ vertelt ze enthousiast. 

Codewoord

Sita luistert vaak naar de radio, en toen ze in quarantaine zat helemaal. “Ik luister vaak naar Sky omdat er geen DJ’s zijn en omdat ze leuke acties hebben. Het is bij ons een sport geworden om het codewoord zo snel mogelijk te horen en dan in te vullen op de app. Vorige week deden we mee aan Leef 1 jaar Gratis, en afgelopen dinsdag 11 januari kregen we een e-mail dat we finalist zijn. Op 31 januari moeten we de telefoonlijn tussen half twaalf en twaalf openhouden, want dan kunnen ze bellen.

Uitgeven

Als Sita wint, dan krijgt ze voor een jaar lang een vast bedrag voor de vaste lasten binnen het gezin. Denk aan een bedrag voor kleedgeld, boodschappen, de energierekening en de hypotheek. Er is zelfs geld apart gezet voor een vakantie.

“De voorpret is al begonnen hoor. Het vakantiegeld willen we uitgeven aan een mooie reis naar een warm, ver land. En onze zoontjes Noud (bijna 10) en twan (7) willen van het kleedgeld heel graag een Ajax tenue. Je ziet, erover fantaseren is al heerlijk, laat staan als we echt winnen!”

Op maandag 31 januari is de grote finale en wordt duidelijk of Sita een jaar gratis leven wint. De winnaar wordt bekendgemaakt door televisierechter Mr. Frank Visser.