Fakkeloptocht Dirkshorn groot succes

Algemeen
De fakkeloptocht was in Dirkshorn een groot succes. Woensdag is er een optocht in Schagen.
De fakkeloptocht was in Dirkshorn een groot succes. Woensdag is er een optocht in Schagen. (Foto: Pixabay)

DIRKSHORN - Met een fakkeloptocht in Dirkshorn is woensdagavond 10 januari door de deelnemers aandacht gevraagd voor vrijheid, liefde en verbinding. Zo'n 200 mensen liepen de één uur durende tocht door de straten van Dirkshorn.

’Wij strijden en verspreiden het licht voor de horeca en ondernemers, de toekomst van onze kinderen en natuurlijk onze vrijheid die we nu al ruim twee jaar kwijt zijn met alle gevolgen van dien’, aldus initiatiefneemster Ilse Feller.

Vrijheid bewaken

Gewoon op eigen titel, zonder organisatie of instelling achter zich. Ilse laat weten dat ze op eigen initiatief via de lokale krant en social media de fakkeloptocht onder de aandacht bracht. "Er kwamen mensen uit Alkmaar, Opmeer en Katwijk'' vertelt Ilse enthousiast. "We moeten de vrijheid bewaken. In deze tijd is dat ontzettend belangrijk. Ik ben bang dat mensen niet meer weten wat vrijheid is.''

Optocht in Schagen

Elke woensdag worden er door heel Nederland fakkeloptochten georganiseerd. Ze worden onder de aandacht gebracht via social media en de lokale media. Zo is er volgende week woensdag een fakkeloptocht in Schagen. "Wij haken met onze groep aan vanaf de Stier. De tocht start om 19.00 uur aan het begin van het Oude Slot in Schagen,'' aldus Ilse.