Nieuw initiatief in Schagen: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Algemeen
Selena Lemmers is overal voor inzetbaar.
Selena Lemmers is overal voor inzetbaar. (Foto: selfie Selena Lemmers)

SCHAGEN - De tijden van lockdown, anderhalvemeter afstand houden en mondkapjes op. De één is flexibel en past zich moeiteloos aan, de ander heeft er zichtbaar moeite mee. Hun wereldje wordt kleiner en de sociale contacten minder. Mensen zijn schuwer en hebben een korter lontje. “Ik zie veel sombere mensen en dat is verschrikkelijk. Hier wil ik wat aan doen,’’ zegt Selena Lemmers, inwoner van Schagen.

Daarom heeft ze sinds vorige week een initiatief gestart genaamd: Wie goed doet goed ontmoet. Zoals het gelijknamige spreekwoord, wil Selena klussen of andere dingen doen die gewaardeerd worden door anderen. “Zo maken we de wereld weer een beetje mooier en krijgen we weer verbinding met elkaar.’’

10.000 euro streven

Maar om in het spreekwoordelijke te blijven, voor niets gaat de zon op. Voor elke klus vraagt zij een donatie, die zij op haar beurt start op een rekening van de crowdfundactie die ze heeft aangemaakt. “Mijn streven is om 10.000 euro op te halen met klussen en dergelijke. Dat geld wil ik dan geven aan gezinnen of mensen die het in deze tijd moeilijk hebben.”

De 33-jarige Selena woont in Schagen met haar gezin en ziet dat veel mensen somber zijn. “Ik praat met mensen en hoor dat ze murw zijn geslagen. Dat het financieel niet lekker gaat en dat de gezinnen met kinderen op hun tandvlees lopen. Dat baart me zorgen. Maar wat kun je doen? Toen ben ik op dit initiatief gekomen en ik hoop dat veel mensen klussen aanbieden die ik voor een donatie kan uitvoeren.”

Meld je aan voor een klus

Iedereen in de gemeente Schagen kan via de Facebookpagina: Wie goed doet, goed ontmoet, een aanvraag indienen. De donatie wordt dan aan de hand van de klus door Selena bepaald. “Ik ben een echt buitenmens, dus de hond uitlaten, paardenstallen uitmesten of tuinieren is geen probleem. Maar ook dingen als schoonmaken, boodschappen doen, chauffeuren...Het maakt Selena niet uit. “Omdat ik korporaal kok ben bij de Koninklijke Marine, zou ik het ook leuk vinden om diners te bereiden en te brengen. Ik haal de producten zelf, kook en breng het aan huis. Denk dan wel aan een donatie van ongeveer 100 euro.”  Geen Facebook? Stuur dan een mail naar selenalemmers@hotmail.com.

Heb je geen klussen? Dan kun je ook los een donatie doen via getfunded.nl: https://getfunded.nl/campagne/18956-wie-goed-doet-goed-ontmoet?fbclid=IwAR0eUBx8DofKNWllbcTC01Cre4upK84EBRg_jONs3bS1dZHU7r4G3TtlEqg

Selena Lemmers is kok bij de Koninklijke Marine in Den Helder en kan dus ook diners bereiden..