Roeivereniging De Kop houdt open dag in maart

Algemeen
Roeien in de winter is goed voor het lichaam en goed voor de geest.
Roeien in de winter is goed voor het lichaam en goed voor de geest. (Foto: RV De Kop)

SCHAGEN - Roeivereniging De Kop houdt op 19 maart een open dag. “Lekker warm roeien” is een kreet die de roeiers van roeivereniging De Kop vaak gebruiken. Zeker in de winter en vroege voorjaar, als de temperaturen nog grillig zijn kun je toch lekker warm worden.

Hoe dan? “Door het roeien gebruik je alle spiergroepen zonder je gewrichten zwaar te belasten. Het is een ritmische sport waarbij je continue in beweging bent en er geen kans is om koud te worden. Het lichaam past zich aan aan de omgeving en als je thuis komt leert je lijf zich te wapenen tegen kou. Dat scheelt thuis weer een graadje stoken,’’ aldus de vereniging.

“Verder is roeien stressverlagend en een sociale bezigheid. Jong en oud kunnen samen roeien. Je kunt met een vast ploegje roeien maar ook mixen.”

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de open dag op 19 maart vanaf 11.00 uur of bezoek de vereniging op zaterdag- of zondagochtend tussen rond 9.45 uur. Laat je verrassen door het enthousiasme van de roeiers. De Kop is te vinden in de haven van Schagen naast scouting Vita Nova. Westerweg 4-6.