Damesroeiteam Row for IMPACT groots onthaald na oversteek oceaan

Algemeen
Wat een prestatie!
Wat een prestatie! (Foto: Atlantic Campaigns)

ANTIGUA - Wat een belevenis, wat een avontuur. De dames (uit de Noordkop) van roeiteam Row for IMPACT bereikten afgelopen maandag na 43 dagen, acht uren en 28 minuten de finish van hun race over de oceaan.

Iris Noordzij, Debby Bijl en Bettina de Wild. Drie vrouwen met een gezamenlijke passie voor roeien en een gezamenlijk doel. “Ons doel is zoveel mogelijk impact maken voor de Mentelity Foundation en een wereldrecord vestigen. Het snelheidsrecord voor een vrouwen 3 over de Atlantische Oceaan, is te lezen op hun website.’’

“Wij zijn enorm onder de indruk van het werk en de bevlogenheid van de foundation van Bibian Mentel. In de geest van Bibian: Volg je passie en ga iets doen wat je écht leuk vindt. Verzamel herinneringen en geen bezittingen.
 En dat is precies wat wij gaan doen, onze passie volgen! ROEIEN! En, nog veel belangrijker, donaties en bekendheid genereren voor de Mentelity Foundation.”

De dames kwamen maandagavond net na kwart over negen Nederlandse tijd binnen in de haven van het eiland Antigua. Ze voltooiden zo de bijna vijfduizend kilometer lange roeirace van La Gomera op de Canarische Eilanden naar Antigua op de Caribische eilanden.

Ze vertrokken op 12 december voor de race en roeiden tot maandagavond non-stop. Daarbij werd in ploegendiensten geroeid: overdag zaten twee vrouwen aan de riemen terwijl de derde een uur rust kon pakken. In de nachtelijke uren roeide een vrouw, zodat de andere twee een paar uurtjes konden slapen.

Het wereldrecord hebben zij helaas niet gehaald. Het enige concurrerende team kwam een dag eerder over de finish, mede omdat de de roeisters uit de Noordkop de laatste dagen te maken hadden met een haperende stuurautomaat en hierdoor extra zeemijlen moesten maken.

De komende dagen genieten de drie roeisters van hun welverdiende rust op het zonnige Antigua, om daarna terug te vliegen naar Nederland. Het wereldrecord is dan niet gehaald, maar een mooi bedrag van bijna 7.500 euro is er wel bijeen geroeld voor de Mentelity Foundation.

De dames omhelzen elkaar na een fantastische race.
Zeebenen voor de dames, maar zo fijn dat ze weer vaste grond onder de voeten voelen.© Foto Atlantic Campaigns
Bettina, Iris en Debby (vanaf links) hebben alle reden tot juichen. Ze hebben de zware roeirace voltooid.© Foto Atlantic Campaigns