Verrassend muzikale start in Scagon

Nieuws
Beth en Flo. (Foto: aangeleverd)
Beth en Flo. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SCHAGEN – Hun agenda vertoont een opvallende gelijkenis met een goed verzorgd kerstbuffet: er is nauwelijks een lege plek te vinden. Het duo Beth & Flo verrijkt Schagen op de eerste dag van 2019 met een bijzonder pianoconcert.
“Ik heb ze vorig jaar min of meer bij toeval gezien. Ik heb enorm genoten van hun muziek en ik heb ontzettend gelachen om het theater dat ze erom heen maken. Heel bijzonder!” Rens Cappon, het geweten van de klassieke muziek in de regio, wist het meteen: deze bovengemiddeld getalenteerde vrouwen moeten ze hebben bij het vijfde Nieuwjaarsmiddagconcert van Meesterlijk Schagen. En zo geschiedde.
Cappon kijkt uit naar het concert in het Scagon (15.00 uur): “Het is bijna niet te vertellen. Je moet het horen en zien. Lezers , die nieuwsgierig zijn, kunnen het beste even op YouTube kijken. Daar staan heel wat filmpjes van Beth & Flo.”
De twee jonge pianistes blijven ondertussen aan de weg timmeren. En niet alleen in Nederland. Vorige maand oogstten ze met diverse concerten succes in het land van de Brexit. Het nieuwe theaterprogramma staat inmiddels al in de grondverf: Rachtime, een hommage aan Rachmaninov en Gershwin.
Voor het zover is, mag Schagen dinsdag 1 januari genieten van de talenten van de vrouwen, die meer dan waarschijnlijk in het voorportaal van de grote theaters staan, En natuurlijk houden Beth & Flo rekening met de sfeer van de dag: “We spelen aanstekelijke walsen van Brahms en delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Om het onheil voor het nieuwe jaar af te zweren brengen we ook de Danse Macabre, geflankeerd door Ave Maria’s van wederom Saint-Saëns en van de Russische componist Rosenblatt. Maar ook Rachmaninov en Dvořak komen aan bod.”
Kaarten voor het vijfde Nieuwjaarsmiddagconcert van Meesterlijk Schagen kosten 22,50 euro, inclusief bubbels en oliebollen. Reserveren: www.scagontheater.nl