'De mensen zijn nog niet van me af' - Gerard Joling gaat nog steeds vol gas

Nieuws

SCHAGEN - Gerard Joling gaat na ruim 30 jaar in de showbizz nog steeds vol gas. "Als ik al met pensioen zou willen, zou dat niet eens kunnen want het volk schreeuwt om me", liet hij afgelopen week vanaf zijn vakantieadres in Gerlos ('Geerlos') met zijn onnavolgbare humor weten. "Dus de mensen zijn nog niet van me af, haha!"


De uit Schagen afkomstige zanger/presentator zou het niet anders willen, want hard werken vormde nooit een probleem voor 'Geer'. "Nee joh, ik ben lekker bezig met allerlei leuke dingen. Zo heb ik net weer een nieuwe single uit en die heet 'Vol gas'. Nou treffender kan het niet, want zo sta ik er in ook. De tekst in het liedje, dat het sfeertje heeft van 'Maak me gek', is volledig van toepassing op mijn huidige leven. Druk, druk, druk maar wel met de nodige afleiding, ha!"
Net na het afronden van 'Alles mag op zondag' met Jandino Asporaat en Gordon vertrok Gerard met René Froger en Jeroen van der Boom naar het Oostenrijkse Seefeld. "We zijn bezig met opnamen voor een reallife soap in aanloop naar onze Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA in mei. Vanaf 24 maart brengt SBS6 deze soap op tv. De serie bestaat uit tien afleveringen en heet 'De Toppers: Wild West, Thuis Best'. Zijn weer hilarische beelden geworden natuurlijk."
Omdat hij toch al in de buurt was, besloot Gerard er een klein weekje Gerlos aan vast te plakken. "Ja, ik hou d'r zo van. Ik ga er elk jaar wel een paar dagen heen. Ik logeer altijd in hetzelfde hotel, dus ben er kind aan huis. Het was ook deze keer weer gieren. Wát een ontspanning!"

Najib & Jandino


Na de Toppers-concerten in mei is Gerard Joling op 1 juli nog eens te aanschouwen in een groot voetbalstadion. "Op 1 juli ben ik special guest in de Rotterdamse Kuipin de show Comedy & Concert van Najib Amhali en Jandino Asporaat. Een optreden bij twee van Nederland's grootste comedians. Hoe leuk is dat?"
In navolging van de succesvolle serie 'Geer en Goor zoeken een hobby' die Gerard en Gordon samen met het Ouderenfonds opnamen met als doel de eenzaamheid bij ouderen terugdringen, valt er ook nog een en ander te melden. "In juni en juli gaan we opnamen maken voor een nieuwe serie die in het najaar wordt uitgezonden. In deze programma's staan opnieuw de ouderen centraal. We gaan er dit keer voor zorgen dat er een soort van 'Geer & Goor huis' komt waarin de eerste prioriteit op deze doelgroep ligt. Een plek waar eenzame ouderen aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen. Een huis waar niet alleen mensen uit een bejaardentehuis welkom zijn, maar ook ouderen uit de omgeving."
Vanaf heden maakt Geer zich weer op voor zijn werkzaamheden, maar eerst moeten er een paar kilootjes af. "Pffffff, het mag dan wel bloedgezellig zijn in die Oostenrijkse Alpen, maar het gaat altijd gepaard met een paar extra kilo's. Dus dat wordt weer trainen geblazen. Moet ik sowieso altijd voor de Toppers-concerten, dus dat gaat in één moeite door. Je moet er wat voor over hebben hè? Maar, ik heb er zin in en heb mijn indianenpruik al uit de kast getrokken. Kom maar op met die Wild West-taferelen!"
Het mag duidelijk zijn dat Gerard Joling nog lang niet aan zijn pensioen toe is. Daarvoor heeft-ie nog té veel noten op zijn zang. Luister maar eens naar zijn nieuwste single...
(In apart kader)
Kans maken op een etentje met Gerard? Download dan zijn single 'Vol gas' en mail het aankoopbewijs naar contact@entertainmentnl.com. Gerard geeft tien keer twee plekken weg, dus wie weet zit jij straks met hem aan tafel!