(Foto: Saskia Hand)

Beestachtig carnaval in Waarland

WAARLAND - Carnavalsvereniging De Kluivers viert van vrijdag 1 tot en met maandag 4 maart carnaval in Waarland. Het feest heeft dit keer 'jungle' als thema. Alle festiviteiten tijdens deze carnavalsdagen zijn vrij van entree.

Vrijdag 1 maart brengen De Kluivers om 10.00 uur een bezoek aan Woon/Zorgcomplex Sabinahof. Locoburgemeester Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen verricht hier de officiële opening van carnaval en doopt Waarland hiermee om in Kluivenburg. De Bingo Beppies zorgen voor vermaak.

De Vrolijke Vrijdagmiddag is in de Snertpan (Waarlands Dorpshuis). Het feest begint daar om 14.30 uur. Jan Rijk zorgt deze middag voor gezellige muziek. De Kluivers hebben een geheel nieuwe groep dansmariekes. Deze zes Knieskoiffies tonen hun enthousiast ingestudeerde dansjes. De Kluivers bieden hun gasten ook weer een buffet aan. Het programma eindigt om 18.30 uur. Daarna wordt de zaal snel omgebouwd voor de avond voor de jeugd tot 15 jaar. Er is een prijsuitreiking voor de verklede kinderen. Verder staat de avond in het teken van polonaises, feest en spel. De alcoholvrije avond is van 20.00 tot 22.41 uur. De dj's De Spliterwten zorgen voor de feestmuziek.

Zaterdag 2 maart gaan Prins Kluif V, de nieuwe adjudant en de hofdames op bezoek bij zieke Waarlanders thuis, in verzorgingshuizen of in het ziekenhuis. Ook gaan zij op kraamvisite bij een van de jongste inwoners van Waarland. Een andere groep Kluivers doet mee in de optochten in Schagen en in Burgerbrug. Voor dit jaar hebben De Kluivers ervoor gekozen om de avonduren te gebruiken om sfeer te proeven in het Zuiden en gaan ze op excursie naar 't Lampegat. Zondag 3 maart doet een groep Kluivers in de ochtend mee in de optocht in Warmenhuizen. Om 14.30 uur start de eigen optocht bij het Dorpshuis met meerdere muziekkorpsen. Ook doen loopgroepen en praalwagens uit buurdorpen mee. Na de optocht en de prijsuitreiking speelt de band Bitterfly tot ver in de avond.

Maandag 4 maart is de jeugd van kindcentrum Sint Jan aan de beurt. Het ochtendprogramma is voor de peuters en de kinderen van groep 1, 2 en 3. Ze gaan met De Kluivers mee naar het Dorpshuis voor een optreden van goochelaar en poppenkastspeler Korvera. Om 13.00 uur wordt bij school een fluitconcert gehouden met de schooljeugd met als doel een zo hoog mogelijk aantal decibellen te halen. De jongste kinderen blijven daarna op school. De Kluivers gaan met de kinderen en leerkrachten van groepen 4 tot en met 8 naar het Dorpshuis om het spelprogramma 'Het zijn net mensen' te spelen. Om 16.00 uur nemen de Kluivers afscheid van de miniraad en is het officiële programma klaar. De Kluivers genieten dan nog even na op hun besloten avond.

Meer berichten