(Foto: aangeleverd)

Joey Alders maakt debuut in Formule 3

ANNA PAULOWNA/SEPANG - De 19-jarige Joey Alders uit Anna Paulowna heeft in het weekend van 23 en 24 februari zijn debuut gemaakt in de Formule 3 op het circuit van Sepang in Maleisië. De jonge coureur komt uit voor BlackArt Racing en verdiende met zijn eerste race gelijk punten voor het F3 Asian Winter Series Championship, waarna hij gelijk een contract aangeboden kreeg van zijn renstal.

Moeder Erna en stiefvader Danny zagen met eigen ogen hoe het Joey verging op het technische circuit. "We hadden toegang tot de paddock, waardoor we van dichtbij hebben kunnen hoe goed Joey het deed", aldus een trotse Erna. "Hij heeft met een achtste en negende plaats super gedaan, want het was een sterk deelnemersveld en Joey reed slechts een seconde achter de top."

Joey begon op 10-jarige leeftijd met racen in de karts. Na het behalen van verschillende nationale en international successen maakte hij in 2018 de stap naar de formula cars in het ADAC F4 Championship. Slechts een paar weken geleden reed Alders een testrit voor BlackArts Racing in de Formula Renault, waarin hij zich de auto snel eigen maakte. Zijn succesvolle test zette hij voort met een sterk debuut voor BAR op het circuit van Sepang.

Na afloop was Alders blij met zijn debuut: "Ik ben ontzettend blij en trots dat ik opgenomen ben in het team van BlackArts Racing voor Asian Formula Renault season. Hierbij wil ik het team bedanken voor de progressie die we gezamenlijk hebben gemaakt in de Formula Renault. Geweldig dat ik de kans heb gekregen om uit te komen in het Asia Formula Renault Championship."

BlackArts Racing's Team directeur Bill O'Brien is content met zijn nieuwe coureur: "Joey heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt tijdens de testdagen in Zhukai. Daar toonde hij een groot potentieel met een ontzettend snelle rondetijd. Vervolgens heeft hij afgelopen week laten zien wat hij nog meer kan in de F3 auto, door elke ronde een seconde sneller te rijden tijdens de oefensessies. Aan het eind van het weekend stond hij in de top vijf, waarbij hij constant presteerde. Dankzij zijn progressie hebben wij de verwachting dat hij een uitdager voor het podium wordt in de F3."

De Asia Formula Renault heeft in verleden aangetoond dat het een Formula Renault 2.0 platform is. Formule 1-coureurs zoals Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Felipe Massa en Daniel Ricciardo kwamen aan het begin van hun carrière uit in deze raceklasse.

Het Asian Formula Renault Championship gaat in maart van start op het Pan Delta Race Festival dat gehouden wordt op het Zhuhai International Circuit in March. Kijk voor meer informatie over Joey Alders en zijn resultaten op: www.joeyalders.nl.


Meer berichten