'Niks in de kerk'

SCHAGERBRUG - Zinvol Zijpe organiseert vanaf mei 'niks in de kerk' in het kerkje van Schagerbug aan Schagerweg 40. Dat 'niks' klinkt als niet zo veel, maar kan een verademing zijn voor mensen die op zoek zijn naar rust.

Wie heeft er ook wel eens het gevoel dat er zo veel moet? De huidige samenleving lijkt steeds gehaaster lijkt te worden. Al eeuwenlang zijn kerken spirituele centra die een afstand creëren tot de wereld van elke dag. In de kerk kun je verstillen, kun je tot rust komen. Daarom organiseert Zinvol Zijpe vanaf mei avonden waarop niks gebeurt. Mensen die behoefte hebben aan rust kunnen plaats nemen in de kerkstoelen, luisteren naar Gregoriaanse muziek en hoeven verder niks te doen. Het is een moment om jezelf op te laden, om even leeg te worden.

De formule is eenvoudig: er klinkt rustgevende muziek in de kerk, kaarsjes zorgen voor een fijne sfeer en verder is er helemaal niks. De kerk is een uur geopend: van 20.00 tot 21.00 uur en iedereen die dat wil, kan even binnenlopen. Je kunt een uur blijven zitten, of na vijf minuten weer weggaan. De avonden met 'niks' vinden plaats op de eerste donderdag van de maand: donderdag 2 mei, donderdag 6 juni en donderdag 4 juli.

Meer berichten