De deelnemers van de 27e sponsortocht fietsen deze keer voor Kinderhuis Samuël.
De deelnemers van de 27e sponsortocht fietsen deze keer voor Kinderhuis Samuël. ((Foto: Marcel Valkema))

Sponsorfietstocht voor Kinderhuis Samuël

SCHAGEN - De 27e sponsorfietstocht gaat zaterdag 15 juni om 9.00 uur van start vanaf het Regius College in Schagen. Deelnemers aan deze fietstocht rijden allemaal voor het goede doel Kinderhuis Samuël in Paramaribo, Suriname. "De ondersteuning vanuit Stichting Sponsorfietstocht.nl bestaat primair uit de financiering van noodzakelijke renovatie en eventuele nieuwbouw van de huisvesting. Wij hebben rechtstreeks contact met het tehuis en de aannemers, er blijft dus niets aan de strijkstok hangen," aldus Mark Helmig, voorzitter van Stichting Sponsorfietstocht.

Aan de tocht nemen circa honderd geoefende fietsers deel die elk minimaal € 15,- sponsoren. Diverse bedrijven ondersteunen de tocht met een bijdrage. De route is evenals voorgaande jaren weer zorgvuldig uitgezet. Zoals aangegeven zal de karavaan van fietsers en reclamewagens onder begeleiding van politie en verkeersregelaars uit Schagen vertrekken. Waarna zij met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur, via Petten, naar Bergen rijden. Na een break met koffie en appelgebak bij Hotel/ Restaurant Marijke gaat de karavaan weer verder via Schoorl, Nieuwe Niedorp en Kolhorn, terug naar Schagen. Om circa 15.30 uur maken zij in het Regius College het voorlopige bedrag aan sponsoring bekend maken.

Fietsers die voorgaande jaren hebben meegefietst hebben inmiddels een sponsorkaart thuisgestuurd gekregen. Nieuwe deelnemers kunnen informatie vinden op www.sponsorfietstocht.nl , ook kan men zich via deze website direct inschrijven. Neem voor meer informatie contact op met Mark Helmig, tel. 06-53885424 of stuur een e-mail naar: inschrijvingen@sponsorfietstocht.nl .

Meer berichten