Kermiszondag Schagerbrug in het teken van "Glitter & Glamour"

Algemeen
Watergames, met extra rode draadspel, bestaat dit jaar uit zeven onderdelen die afgewerkt moeten worden.
Watergames, met extra rode draadspel, bestaat dit jaar uit zeven onderdelen die afgewerkt moeten worden. (Foto: Pierre Mettes)

SCHAGERBRUG – Vele vrijwilligers zijn reeds achter de schermen bezig om de tweede zondag van september Schagerbrug tijdens de jaarlijkse kermis op z'n kop te zetten. De Evenementen Commissie staat garant voor een zeer attractief programma en gesteund door het zondagmiddagcomité wordt het zondagmiddagonderdeel 'de Grote Sloot Water Games' traditiegetrouw één van de hoogtepunten.

De vrijwilligers kwamen reeds in een vroeg stadium bijeen om hier een waar spektakel van te maken. Kracht van het evenement is het steeds weer vernieuwen van de spelletjes, de spectaculaire glijschans. En natuurlijk de vele deelnemers die, naast de sportieve strijd, zich vooraf kunnen uitleven op het thema en daar hun outfit op aanpassen.

Glitter & Glamour

'Glitter & Glamour' is het thema voor deze editie. Werd er in het verleden een originaliteitsprijs aan verbonden, voor dit jaar geldt dat de deskundige jury, onder leiding van Marije Tesink en Marije de Boer, hiervoor punten zal toekennen die meetellen in de totaalscore.

Derde rode draadspel

Tevens is het programma met een derde rode draadspel uitgebreid. Dat betekent dat er maar liefst zeven spelonderdelen moeten worden afgewerkt.

Inschrijving

Vierentwintig teams van vier deelnemers en een coach kunnen zich voor de spelen inschrijven. Inschrijving is alleen mogelijk per e-mail naar groteslootwatergames@gmail.com, onder vermelding van teamnaam en naam coach. De inschrijving sluit uiterlijk vrijdag 6 september 12.00 uur.

De Games spelen zich zondag 8 september, vanaf 13.00 uur, op en rond de dorpsbrug in het hart van Schagerbrug af. De horeca speelt in op het sportgebeuren. Om 18.45 uur vindt de apotheose plaats in 'Ons Eigen Kroeg' met de prijsuitreiking. Deelname is gratis maar volledig voor eigen risico.