Voor tassen en manden naar Wereldwinkel Schagen

SCHAGEN - Dit keer in de Wereldwinkel Schagen veel aandacht voor tassen en aanverwante artikelen. Niet zo maar tassen. Nee, afkomstig uit Marokko en Vietnam.

De grote shoppers worden gemaakt in een ruim atelier even buiten Marrakech in Marokko. Ze zijn geproduceerd van palmblad en riet. Net als hun zusjes en broertjes, poefen, broodmanden, schalen, matten, wasmanden en krukjes. De importeur bevordert de werkgelegenheid en daarmee het welzijn onder kansarme producenten. En hij helpt de producent en zijn werknemers door de producten voor een eerlijke prijs in te kopen. Zo kunnen die mensen hun familie goed onderhouden en hun kinderen naar school sturen.

Financieel onafhankelijk

In grote lijnen geldt dit ook voor de in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, gemaakte rug- en andere tassen. Ik het atelier worden ook allerlei andere prachtige producten gemaakt van 100% zijde, zoals tassen, kussens, make-up tasjes en portemonnees. Er werken voornamelijk vrouwen die vroeger in de rijstvelden hun kostje verdienden. Dat was echter een onzeker bestaan doordat men afhankelijk is van het weer. Nu verdienen ze meer, krijgen een training en hebben een basis gezondheidsverzekering. Ook zijn er pensioenvoorzieningen en speciale regelingen voor vrouwen met baby's en schoolgaande kinderen. Voor gehandicapte vrouwen is er de mogelijkheid en ondersteuning om daar te werken zodat ze financieel onafhankelijk zijn.

Wanddecoraties

Naast deze artikelen liggen op de schappen van de Wereldwinkel fraaie wanddecoraties. Fel gekleurde vlinders en, van verschillende kleuren opgerold recycled papier gemaakte, ronde vormen. Genoeg keuze aan leuke en originele cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget in de Wereldwinkel onder de kerktoren op de Markt in Schagen.

Mocht je gegrepen zijn door dit verhaal en het winkelteam wilt komen versterken, welkom! Je kunt dan contact opnemen via 0224 – 212191. Kijk voor meer informatie over de winkel en het daar werken op: www.fairwinkelschagen.nl

Meer berichten