(Foto: aangeleverd)

Bruisend Floralia Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Zoals inmiddels bekend over de kleurrijke 'Floor', verandert de Dorpsstraat van Nieuwe Niedorp in het derde weekend van september, de 14e en 15e dit jaar, in het bruisende en bloemrijke middelpunt van het dorp. Bijna een miljoen dahlia's worden in de mooiste werkstukken verwerkt door zo'n vijftig enthousiaste groepen inwoners. Het thema van dit jaar is 'Vrije keuze'.

Cultuur, culinair, creatief

Naast een wandeling langs de werkstukken valt er veel te beleven op en langs de Dorpsstraat. Zowel op zaterdag als zondag is er een uitgebreid straattheaterprogramma met onder andere livemuziek en straatamusement. Zondag is de Dorpsstraat autovrij en is achter Bloembinderij Pimpernel de creatieve Floralia Fair te vinden, vol kraampjes met veelal handgemaakte artikelen. Natuurlijk valt er op de route op beide dagen genoeg te happen en snappen.

Dahlia days

In 2016 werd het Floraliaprogramma voor het eerst uitgebreid met festival Dahlia Days, opgezet door een groep jonge twintigers die een plek zochten om met andere groepen samen te komen tijdens het evenement. Die vonden ze op het parkeerterrein van de voetbalvereniging en Dahlia Days bleek een doorslaand succes. Van binnen en buiten het dorp komen mensen twee dagen lang samen om bij het podium – geheel in stijl met duizenden dahlia's versierd – met een hapje en een drankje bij de hand te genieten van de muziek van de beste regionale bands en DJ's.

Ook dit jaar kun je na een rondje door het dorp weer terecht op het parkeerterrein van v.v. Nieuwe Niedorp voor Dahlia Days.

Floralia Nieuwe Niedorp opent haar poorten zaterdag 15 september om 15.00 uur en zondag 16 september om 10.00 uur. Op beide dagen eindigen de festiviteiten om 22:00 uur. Entree vanaf 12 jaar € 5,- (jonger dan 12 jaar gratis toegang).

Autovrij

De route is zondag van 12.00-18.00 uur autovrij! Voor wie is aangewezen op de auto, wordt geadviseerd buiten de autovrije uren te komen.

Parkeren

Gratis parkeren is mogelijk bij Winkelhart Niedorp. De pendelbus rijdt op zaterdag vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22.30 uur. De pendelbus rijdt op zondag ook vanaf één uur na de start van het evenement, tot 22.00 uur. Deze brengt u terug naar de parkeerplaats van het Winkelhart.

Meer informatie: www.floralia-nieuweniedorp.nl.

Meer berichten