Zondag 29 september MTB toertocht Die Robben Wieringerwerf

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Cyclingteam Wieringermeer en Scouting Die Robben houden 29 september wederom een uitdagende MTB-toertocht door de bossen en landerijen van de Wieringermeer en Wieringen.

De toertocht wordt uitgezet in verschillende afstanden: 20, 40 of 60 kilometer en is ook geschikt om met kinderen te rijden. De 20 kilometer tocht gaat door het dorp, over boerenerven en door de landerijen. De 40 en 60 kilometertochten gaan ook door bossen en over dijken. Bij de Wiringherlant vijver komt een verrassend spektakel!

Deelname

De start is tussen 9 en 9.30 uur vanaf het clubgebouw van Scouting aan Pr. Irenestraat 19b Wieringerwerf. De auto kunt u parkeren op de Terp, de Brink of bij de Cultuurschuur, niet bij DWOW.
Deelname kost € 6,00. Inschrijving is aan de start.

Wil je meer over onze tochten weten? Neem dan even een kijkje op onze facebookpagina Scouting Die Robben MTB tocht.

Cyclingteam Wieringermeer is een groep wielerliefhebbers die actief zijn in de Wieringermeer. Het heeft vooral als doel om de lokale jeugd enthousiast te krijgen voor het fietsen, te beginnen met het mountainbiken. Dit doen ze geheel belangeloos en de kosten worden gedekt door sponsoring. De kinderen betalen dan ook geen contributie. De lol in het fietsen staat voorop. Afgelopen jaar ging het team elke maandagavond met zo'n 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar vanuit Wieringerwerf naar het Dijkgatbos waar gebruik wordt gemaakt van het mountainbikeparcours.

De MTB-toertocht Die Robben wordt uitgezet door het samenwerkingsverband Cyclingteam Wieringermeer en Scouting. Beide verenigingen zijn actief voor kinderen en hebben als doel om de contributie zo laag mogelijk te houden zodat het voor iedereen toegankelijk is. De opbrengst van de toertocht komt daarom geheel ten goede aan de organiserende clubs.

De activiteiten bij scouting zijn heel afwisselend. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsgroep en het thema van die dag. Zo zijn een primitief kamp, een filmavond, een speurtocht, koken en een sport- en spelmiddag allemaal dingen die bij scouting gedaan kunnen worden. Bij veel activiteiten staat samenwerken en ontwikkeling centraal. Zo is scouting naast erg leuk, ook heel leerzaam.

Noot voor de redactie, onderstaande foto's zijn vrij om te gebruiken. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Josina Rustenburg, tel 06-33002336