De praktijk aan de Baljuwstraat.
De praktijk aan de Baljuwstraat. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Praktijk Podotherapie Abrahams en podotherapeut Schrama in nieuw jasje

  Bedrijf in Beeld

DEN HELDER - Is het bekend dat mensen in hun leven ongeveer vier keer de aarde rondlopen? De voeten krijgen het dus te verduren. Doen voeten, enkels, knieën, heupen of de rug pijn? Een podotherapeut is een erkend specialist op het gebied van voeten en houding en kan uitkomst bieden.

De voeten bestaan uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. "De spieren, pezen en botten dragen ons elke dag naar onze bestemming en bepalen deels onze houding. Een probleem met uw voeten kan leiden tot andere lichamelijke klachten", aldus de podotherapeut in Praktijk Abrahams die deze klachten voorkomt en verhelpt. Ook geeft zij preventief advies om klachten te voorkomen. Tegenwoordig heeft men voor een bezoek aan een podotherapeut geen verwijzing van de huisarts meer nodig.

Waarvoor wordt een podotherapeut bezocht?

Stand- en vormafwijkingen van de voet (platvoeten, holvoeten, hallux valgus), teenafwijkingen (zoals hamertenen of scheve tenen), huidproblemen (zoals eelt of likdoorns), overbelastingsklachten, voetproblemen door slecht schoeisel, voetklachten die samenhangen met onder meer diabetes en reuma.

Podotherapie wordt over het algemeen vergoed vanuit de aanvullende pakketten van verzekeringen. Iedere verzekeraar en elk pakket heeft zijn eigen vergoedingen en voorwaarden. Weten hoeveel de verzekering vergoedt? Informeer dan bij de zorgverzekeraar of kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

                                                                                                        

Meer berichten