Peter Schudde - Artist impression
Peter Schudde - Artist impression ((Foto: aangeleverd))

Unieke kunst op het strand tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

  Cultuur

CALLANTSOOG - Op het strand van Callantsoog, tussen De Strandtent en Woest, wordt vrijdagavond 14 juni, om 19.30 uur, het startsein gegeven van de tweede editie van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Dit kunstevenement gaat van start met een openbaar toegankelijke openingsvoorstelling. Dans, zang, muziek, theater, poëzie en vliegerkunst zijn samengevoegd tot een bijzonder geheel.

Het tweede deel van de voorstelling vindt 21.30 uur plaats, dit is ook los te zien. De hele avond kan men met de voeten in het zand, bij het ruisen van de zee tot de ondergaande zon kunst zien, beleven en ervaren. Bij de zes paviljoens van Callantsoog is deze vrijdagavond veel beeldende kunst te bewonderen. De openingsavond luidt een periode van twee weken in, waarbij kunst bekijken, ervaren én maken centraal staan. Het strand van de gemeente Schagen vormt het decor van alle activiteiten van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

Rond de strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten en bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, exposeren van 14 tot en met 30 juni kunstenaars uit heel Nederland hun over het algemeen monumentale werk. Deze kunstwerken zijn de hele week te bezichtigen. Ook leerlingen van het Regius College en leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Schagen maakten in de afgelopen maanden kunst onder begeleiding van een kunstenaar. De resultaten van deze werksessies zijn te zien tijdens de Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

Van vrijdag tot en met zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken. Aanvullende informatie over de kunstenaars en het gehele programma is te vinden op de website www.kunstroutezijpe.nl en in de Festival Kunstkrant. Deze krant is verkrijgbaar op diverse locaties, waaronder de strandpaviljoens, en is digitaal in te zien via: kunstroutezijpe.nl/Festival-Kunstkrant.

Bijgesloten treft u aanvullende informatie en enig beeldmateriaal. Het beeldmateriaal kunt u plaatsen onder vermelding van de naam van de kunstenaars/ groep (zie bestandsnaam). Indien u ander beeldmateriaal wenst, vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met Annet Meijering via 0224 571752 / 0615007390 / annet@kunstroutezijpe.nl of met Jolijn van Dijk via 06 22191144 / jolijn@kunstroutezijpe.nl. Bij voorbaat hartelijk dank.

Meer berichten