'Vrijheid, gelijkheid en broederschap' maakte Fergus Mulvany winnaar EK zandsculpturen in Zandvoort
'Vrijheid, gelijkheid en broederschap' maakte Fergus Mulvany winnaar EK zandsculpturen in Zandvoort ((Foto: aangeleverd))

Fergus Mulvany opnieuw Europees Kampioen Zandsculpturen

  Cultuur

ZANDVOORT - De Ierse kunstenaar Fergus Mulvany uitgeroepen tot de nieuwe Europees Kampioen Zandsculpturen. Hij volgt hiermee de Spaanse Sergio Ramirez op. Van 8 tot en met 14 juli hebben zes 'carvers' uit verschillende Europese landen zich gestort het creëren van een schitterend sculptuur passend bij het centrale thema '75 jaar vrijheid'. Op 14 juli heeft een professionele jury Fergus voor de vierde keer in acht jaar tijd tot winnaar uitgeroepen.

De vakjury beoordeelde het kunstwerk " Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap" als " een virtuoos ontwerp met een uitstekende technische beheersing van het materiaal zqnd. Het kunstwerk heeft een prachtige detaillering en een duidelijke beeldtaal."

Buitenexpositie '75 jaar vrijheid'

Dit jaar wordt het Zandsculpturen festival voor het eerst uitgebreid met meer kunst in de openbare ruimte. Op Boulevard de Favauge kunnen bezoekers een prachtige buitenexpositie van de Zandvoortse fotograaf Edwin Keur bekijken. De expositie bestaat uit een serie foto's over de verschillende grondrechtelijke vrijheden, beelden van de diversiteit en de samenleving van Zandvoort. De expositie is te bezoeken tussen 14 juli en 5 september.

Het Zandsculpturen festival en de buitenexpositie zijn kosteloos te bezoeken.

Meer berichten