Amerikaanse auto's en volop muziek in Waarland - Tiende editie van Cars `n Bands, Stars & Stripes
  Nieuws

Liefhebbers van mooie Amerikaanse auto's halen met Hemelvaartsdag hun hart op tijdens Cars 'n Bands, Stars & Stripes. (Foto: CBSS)
Liefhebbers van mooie Amerikaanse auto's halen met Hemelvaartsdag hun hart op tijdens Cars 'n Bands, Stars & Stripes. (Foto: CBSS) (rodi.nl)

WAARLAND - De Amerikaanse Dag in Waarland viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Een goede reden om er een hele speciale editie van Cars 'n Bands, Stars & Stripes te maken, daarom heeft de organisatie besloten om extra uit te pakken. Naast de vele Amerikaanse auto’s die tentoon gesteld worden is er een diversiteit aan stands op het terrein. Ook kan men de hele dag genieten van de verschillende bands en de DJ Mike is weer aanwezig. Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 10 mei en de locatie is weer aan de Leiakker 1 in Waarland. Aanvang van het evenement is 12.00 uur en de dag eindigt om 20.00 uur.


De stuntshow met de naam 'Demon Drome – Wall of Death' komt naar Waarland. Deze unieke en nog originele kermisattractie uit de jaren ’20 komt speciaal vanuit Engeland omvoor een waar spektakel te zorgen. Dit is echt uniek om mee te maken omdat er van deze stuntshow nog maar een paar te vinden zijn over de hele wereld. Stuntmannen rijden op oude motoren in een verticale houten racetrack, ook wel de verticale wand genoemd. Van bovenaf is men toeschouwer van levensgevaarlijke motorstunts waarbij de coureurs de zwaartekracht tot het uiterste tarten. De naam 'Wall of Death' heeft deze attractie niet voor niets gekregen.

Vijf live bands


Ook wordt wat meer de nadruk gelegd op de muziek, daarom is er gekozen om vijf live bands op te laten treden met weer een Rock & Roll DJ. Wat resulteert in een spectaculaire line-up voor dit jaar. Twee bands zijn afkomstig uit the USA, dit zijn Josh Hi-Fi Sorheim en The Downbeats. Groot in Noord-Amerika en hier in Europa voornamelijk bekend in the Rock ’n Roll scene. The High Five Four is een oude bekende (vroeger El Rio Trio). Zij hebben zich al vaak genoeg bewezen om er een groot feest van te maken. Verder speelt de band The Reno Brothers in Waarland, zij hebben in korte tijd een aardige reputatie opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. De publiekstrekker voor heel Waarland en omstreken is echter Buddy Folly. Na negen jaar staat hij weer op het podium. Zij trappen deze jubileumeditie af. Zie de website voor meer informatie of volg hen op Facebook.

Entertainment


Pro Wrestling Showdown uit Purmerend bestaan ook 10 jaar en deze organisatie wil graag weer hun officiële wedstrijden gaan houden voor de PWS kampioenschappen in drie verschillende divisies. Zij gaan zorgen voor actie, spanning, spektakel en natuurlijk wat gezonde dosis humor. Er staan twee enorme Pulltractors tentoongesteld die ook gestart zullen worden op het terrein. Verder is de Bungy-trampoline weer prominent aanwezig samen met de Surf-rodeo en kan er ook weer op de Rodeo-stier geklommen worden voor de echte waaghalzen. Voor de allerkleinsten en hun ouders is er een Hawaii-eiland met cocktailbar, dit keer ook met niet-alcoholische cocktails voor de kinderen en de boppers.
De tiende editie van Cars 'n Bands, Stars & Stripes vindt donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, plaats aan Leiakker 1 in Waarland. Zie voor meer informatie: www.cbsswaarland.nl

Meer berichten