Omring biedt handvatten voor gezond oud worden

  Nieuws

SCHAGEN - Mensen die merken dat ze ouder worden en dat hun stofwisseling verandert, kunnen met vragen hierover terecht bij de Omring. Omring biedt handvatten voor gezond oud worden tijdens de workshop ‘Weet je wat je eet’ op 19 september in Schagen.
Bij mensen die ouder worden, verandert er van alles in het lichaam. Zo neemt de spierkracht af en verandert de stofwisseling. Eén op de vijf ouderen heeft zelfs last van overgewicht. Om langer gezond en fit te blijven is juist op latere leeftijd gezonde voeding enorm belangrijk. Daarnaast wordt de kans op ziekten en beperkingen groter bij het ouder worden. Gezonde voeding speelt ook hierbij een belangrijke rol.


Eten en drinken

Een diëtiste neemt belangstellenden 19 september mee in de wereld van voeding en ouder worden. Een professional praat anderhalf uur over eten en drinken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: anders leren eten als bij het ouder worden, wat en hoeveel er per dag en per maaltijd gegeten wordt? Hoe en wanneer worden extra vitamines en mineralen gebruikt? ‘Weet wat je eet’ vindt plaats op dinsdag 19 september van 19.30 tot 21.00 uur in De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 in Schagen. De bijeenkomst is gratis. Opgave via www.omringpas.nl of bel 088- 206 79 99. Deelname gaat op datum van aanmelding.

Meer berichten