Mooiste bewaarui 2021

Agrarisch

Uientelers die mee willen doen aan de jaarlijkse verkiezing van de Mooiste bewaarui van 2021 moeten daarvoor in eerste instantie foto’s van hun partij uien aanleveren.

De verkiezing is dit jaar niet fysiek, zoals normaal tijdens de Themadag Uien van LNCN in de Meerpaal in Dronten, maar voor een deel virtueel. Genomineerde inzendingen worden wel fysiek beoordeeld. Deelnemers aan de verkiezing mogen maximaal vijf foto’s van hun uienpartij per email tot 20 februari versturen naar het secretariaat van LNCN. Een deskundige jury nomineert de vijf mooiste partijen en de inzenders daarvan krijgen een showbakje opgestuurd. Die bakjes mogen ze vullen met hun mooiste uien en die worden vervolgens opgehaald voor een fysieke beoordeling. Bron: Nieuweoogst.nl.

Pak zaaizaad

De uitslag van de verkiezing wordt op 3 maart bekendgemaakt en dan worden ook de prijzen digitaal uitgereikt. De vijf genomineerde telers ontvangen in elk geval een geldbedrag oplopend van 50 tot 200 euro. Bij de drie beste uienbakjes wordt ook een pak zaaizaad meegeleverd van het geteelde uienras.

Bron: Nieuweoogst.nl