KUHN PZ 270 en 300 trommelmaaiers

Agrarisch
Deze trekker heeft een overbelastingslot.
Deze trekker heeft een overbelastingslot. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - De KUHN PZ 270 en PZ 300 modellen hebben een trommelsamenstelling die zich al meer dan 15.000 maal bewezen heeft. Deze modellen beschikken over grote trommels buiten en kleine trommels binnen. Door de grote doorvoerruimte voor het gewas vragen deze maaiers weinig vermogen en hebben toch een perfecte zwadvorm.

Optioneel is op de modellen een breedspreidinrichting beschikbaar. Maaien en spreiden kan met de KUHN PZ 270 en PZ 300 in één werkgang zonder gebruik te maken van een kneuzer. En... bredere en grotere trekkers zijn nu geen probleem meer. De driepuntsbok maakt het mogelijk de maaier aan te passen aan elke spoor- of bandbreedte.

Alle drie maaiers zijn voorzien van een robuust overbelastingslot. Zo worden de trommels optimaal beschermd. Als het maaiframe met een obstakel in aanraking komt, zorgt de uitbreekbeveiliging ervoor dat de maaier niet beschadigt. Het maaiframe klapt naar achteren weg en absorbeert op deze manier de krachten die optreden tijdens een botsing. Door met de trekker achteruit te rijden schakelt het overbelastingslot opnieuw in en staat de maaier weer in de werkpositie.

KUHN PZ trommelmaaiers hebben een opklapbare frontbescherming. Dit geeft een eenvoudige toegang tot de trommels. Ideaal voor controle en dagelijks onderhoud van de maaier.

Transport

De KUHN PZ maaiers worden mechanisch in transport- of maaistand gebracht. Optioneel zijn een hydraulische zwenk-, opklap- en kopakkercilinder leverbaar. Vooral de laatste biedt veel bedieningsgemak en bodemvrijheid bij het uitheffen op de kopakker.

Kuhndealer in Noord Holland: Van der Sluis Dirkshorn BV, C. de Vriesweg 5 in Dirkshorn, tel. 0224-551387 of info@vandersluisbv.nl.. 

Kijk voor meer informatie op: Van der Sluis