Kramer shows wisten altijd veel aandacht te trekken in de regio

Agrarisch
Kramer shows werden altijd druk bezocht/
Kramer shows werden altijd druk bezocht/ (Foto: aangeleverd)

BURGERBRUG - De shows van Kramer waren een begrip in de wijde omgeving. Vier dagen open huis om iedereen in de agrarische sector van heinde en verre te laten zien wat ze koop hadden. Alles werd uit de kast gehaald om er vier gezellige dagen van te maken. Alles werd opgeruimd en gepoetst. De werkplaats werd omgetoverd tot café. Waar tijdens die dagen een hapje en een drankje geserveerd werd.

Echte familiedagen bij Kramer Trekkers in Burgerbrug

Vooral op zaterdag en zondag was het erg druk! En werden het ook echte familiedagen. Er was een jaar dat Kramer op een ludieke wijze een advertentie maakte om aan te geven dat de shows er waren.

Archief

Tijdens de shows werden wel eens gesprekjes opgevangen van bezoekers en in het archief gezet bij Kramer Trekkers.

Nu zijn de tijden veranderd en word er door Kramer uit Burgerbrug meer beurzen gedraaid en raken de shows wat op de achtergrond.

West-Friese anekdote uit het archief van Kramer Trekkers

De show bij Kramer is dut jaar een dag langer, hew ik hoort, Arie. Moet je ok nag heen? ’t Was vorig jaar zo skandalig druk op sommige taien dat ze besloten hewwe ’t een dag langer te houwe.

Trouwens, het stormde toen zo, het kraakte der over, maar deer was ‘t warm en gezellig, ik weet niet of je dat nag weet. ‘t Zal dut keer ook wel weer goed voor mekaar weze. Je vindt er zowat alle soorten nieuwe werktuige die ons van pas kenne komme. Op de RAI staat natuurlijk veul meer, maar zo groot en uitmekaar dat je loof worre as een hond.

Bij Kramer doen ze ‘t leuk, je kraige wat te drinken en een happie en je loop altaid wel een bekende teugen het lijf.

Trouwens die gebruikte spullen, deer barst het ok van.

Ik vind het altaid prachtig om naar te kaike, ‘n heel terrain vol. Ik skat zo’n 700 machines.

‘k Ben benieuwd hoe ze ‘t hewwe met die sneeuwtroep. Nou ja, dat zien we wel as we deer komme. As je ok gaan, ken je wel met ons mee. Dan bel je maar effies.

Nou het beste.

Kramer Trekkers is gevestigd aan Burgerweg 53 in Burgerbrug, tel. 0226-381481 of e-mail: info@wnkramer.nl . Meer informatie is te vinden op www.wnkramer.nl.

Veel grote machines op het terrein van Kramer Trekkers in Burgerbrug.