Nieuwe opzet kermis Schagen

SCHAGEN - Op de Schager kermis van 21 juni tot en met 30 juni 2019 krijgen 32 kermisattracties een plekje. Dit blijkt uit de vergunningsaanvraag die de kermisorganisatie Kabalt en De Voer bij de gemeente Schagen heeft ingediend. In voorgaande jaren was altijd sprake van zo'n 35 kermisattracties.

De kermisattracties staan rondom de Grote Kerk op de Markt (achttien stuks), Rensgars (tien stuks) en Loet (vier stuks). Wethouder Hans Heddes: "Door de aankomende verbouwing van het Makado en de reconstructie van de Nieuwstraat is voor de attracties: het spookhuis, de Chaos en de buggyachtbaan geen plaats meer. Door deze kermisgrootte en -indeling behoudt Schagen echter wel zijn regionale uitstraling, waarbij de authentieke uitstraling van de Loet en Rensgars de sfeer en kwaliteit van de kermisviering kan versterken. Daarmee kan de Schager kermis als vanouds gevierd worden, maar dan rondom de Grote Kerk en in meer verbinding met de aanwezige horeca op de Loet en Rensgars".

De voorlopige indeling van de kermis deelt de gemeente met omwonenden en belanghebbenden. Zij krijgen nog de mogelijkheid om hierop te reageren. De definitieve indeling wordt in april bekendgemaakt.

Meer berichten