Toneelvereniging OEK speelt Het Dorp.
Toneelvereniging OEK speelt Het Dorp. ((Foto: André Sonderman))

Het Dorp van OEK

SCHAGERBRUG - Toneelvereniging OEK speelt de musical Het Dorp in Ons Eigen Kroeg aan Schagerweg 30a in Schagerbrug. Het stuk is geschreven is door de nieuwe regisseur van OEK: Lars van de Brugge. Als onderwerp is gekozen voor het thema 'Hoe ruilverkaveling ons land veranderde!'

Na 1945 veranderde het landschap enorm. Kleine eilandjes waarop boeren hun akkers hadden, moesten plaats maken voor grote percelen. Boer Rinus is fel tegen de ruilverkaveling. Als een boer plotseling overlijdt, besluit Rinus diens grond te kopen. Dit tot ergernis van zakenman Breeker die er na de verkaveling een benzinestation heeft gepland aan de nieuwe Rijksweg. De dochter van Rinus en de zoon van Breeker krijgen een relatie en als dat aan het licht komt, ontstaat er een strijd waarbij afpersing, leugen en bedrog wordt ingezet in de strijd om het land.

Het stuk wordt begeleid door Ons Eigen Kombo, een vijfkoppige band onder leiding van Cees Langedijk. De uitvoeringen zijn te zien op: woensdag 6, vrijdag 8, zaterdag 9, dinsdag 12, vrijdag 15 en zaterdag 16 maart Zaterdag 16 maart is er na afloop live muziek van het duo Switch. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kan men bestellen via: kaarten@oek.nl of bij Eetcafé Rondom Gelukkig in Schagerbrug.

Meer berichten