(Foto: aangeleverd)

Veelzijdige Noordkopkunst in OndernemersCentrale

TUITJENHORN - De tweede editie van Noordkopkunst wordt zaterdag 23 maart om 15.00 uur geopend in de OndernemersCentrale aan Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Gedurende negen weken lang kunnen bezoekers vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur kunstwerken van maar liefst negenentwintig kunstenaars bewonderen op deze veelzijdige kunstexpositie. In het mooie pand komen de meer dan vierhonderd objecten goed tot hun recht. De kunstwerken staan verspreid over twee verdiepingen. De toegang is geheel gratis.

Op zaterdag zingen het gemengd koor Amarilli en solisten onder leiding van Elena Syddojeva in diverse ruimtes. Er is een voordracht uit eigen werk van de schrijver Amir Chitzan. Hij schreef 'Hyena's en de meisjes van maneschijn' en de dichtbundel 'Schets van de eclips'. Amir zal ook iets vertellen over de houten beelden van zijn broer en kunstenaar Mansoor Chitzan, die in Iran woont. Bijna alle kunstenaars zijn zaterdag aanwezig.

Zondag 24 mei kun je om 14 uur tegen een kleine bijdrage, deelnemen aan een workshop Afrikaanse Djembé (percussie) verzorgd door Benito Kaarsbaan van Mahura en een gratis workshop salsa dansen door Latin Xcitement om 15.30 uur.

De expositie duurt tot en met zondag 26 mei. Er zijn veel verschillende kunstdisciplines te bewonderen; Schilderijen, beelden van keramiek – steen - hout, glaskunst, fantasie kostuums, meubels, installaties, fotografie, papierkunst. Daarbij zijn er alle weekenden activiteiten voor alle leeftijden en alle smaken. Zo zijn er optredens van dans – zang – muziek en workshops door diverse kunstenaars. Op de website www.noordkopkunst.nl en op Facebook kun je de geplande evenementen vinden.

Organisatrice en kunstenares Erica Kraan bracht de volgende kunstenaars samen in deze tentoonstelling: Marry Ranzijn, Marlen van Dop, Rachèl de Kooker, Margret Heeremans, Helena Stam, Mary Koekenbier, Riann, Dutch Woodartist, Conny Lahnstein, Schilder Hermanus, Aart Prins, Hans Jasperse, Elisabeth Leyen, Anne Hoogland, Ans Smit, Nuis Design, Gerda Venema, Lonneke Kemper, Esther Been, Mansoor Chizan, Jola Geldermans, Helen Roeten, Klaas Meester, Ingerid Opstelten, Jules Noordeloos- Gerdien Noordeloos, Marita Goudsblom, Stienske Beernink. Natuurlijk is ook het werk van Erica Kraan te zien op Noordkopkunst. Van basisschool de Meerkoet uit Dirkshorn zijn er kunstwerkjes van klei te bewonderen die gemaakt zijn door de kinderen.


Meer berichten