Joke de Vries exposeert haar portretten in het Zijper Museum.
Joke de Vries exposeert haar portretten in het Zijper Museum. ((Foto: aangeleverd))

Zijper Museum pronkt met portretten Joke de Vries

SCHAGERBRUG – "Portretten zijn de hoofdzaak." Schilderes Joke de Vries heeft al geruime tijd geleden gekozen voor een specialisme. Vanaf zondag 31 maart exposeert ze bijna in eigen huis: in het zo verfraaide Zijper Museum.

Het is de komende drie maanden heel veel Schagerbrug wat de klok slaat in het museum. De Vries haakte middels een mooie schenking gretig in toen de parel van het dorp door de tomeloze inzet van vrijwilligers steeds meer kleur kreeg. Ze verrijkte de collectie met een schilderij uit eigen keuken: een portret van Gré Delver-Veuger. Het werk sluit aan op de interesse van de schilderes: "Mijn inspiratiebron is heel verschillend. Het kan een mooi gedicht zijn, een stukje in de krant. Recent heb ik de hoofden Akwasi en Rembrandt gemaakt. Mijn ideaal is om karaktertrekken van het gezicht te laten doorschemeren in mijn werk."

In het Zijper Museum toont De Vries een klein deel van haar werk, nauwkeurig gemaakte portretten, die je vanaf het doek direct aankijken. De expositie is heel geschikt om met een groep te bekijken. De Vries: "Als het qua planning lukt, kom ik graag wat vertellen over mijn schilderijen."

Gonno Leendertse is blij met de extra activiteiten in de Schagerbrugger schatkist vol historie: "Het is een prachtig vervolg op een in alle opzichten geslaagde start. De belangstelling van het publiek is uitgesproken goed. En nog belangrijker: de waardering van het publiek is erg hoog, men is verrast door de kwaliteit van wat we laten zien, door de mooie sfeer in ons pand." De komende maanden hopt Leendertse, naar goed agrarisch gebruik, nog meer te oogsten: "We verwachten dat de Duitse vertaling van onze gids voor onze zomer klaar is. En de contacten met de scholen worden heel concreet. Met het Regius College en het basisonderwijs.""

Het Zijper Museum is zondag en maandag geopend van 12.00 tot 16.30 uur. Na 1 april gaan de deuren ook op donderdag van het slot. De entree is vier euro; voor 12,50 euro ben je vriend van het museum met een heel jaar lang gratis toegang. Groepen betalen 3,50 per persoon.

Meer berichten