De Dansers spelen ROEST in het Scagon Theater.
De Dansers spelen ROEST in het Scagon Theater. ((Foto: Menno van der Meulen.com))

Dansend jeugdtheater in Scagon

SCHAGEN – Ze noemen het zelf een dansconcert. De Dansers trakteren hun jonge publiek (6-12 jaar) woensdag 17 april in het Scagon op een show met verrassende wendingen. Waarbij zang, dans en acrobatiek de fantasie kietelen. Aanvang 16.00 uur.

"Een unieke kans om een gezelschap met deze kwaliteit in Schagen te zien." Nicole Gouverneur, docente aan de Julianaschool en bestuurslid van de Schager Balletschool denkt dat er woensdagmiddag iets heel speciaals te beleven is in de Schager schouwburg. "Alles klopt. Het past naadloos in de belevingswereld van het kind. In die wereld met zo veel minder muurtjes dan bij ons volwassenen."

Haar beleving sluit aan bij de filosofie van De Dansers: "Wij geloven in de waarde van de dans op jonge leeftijd. Dan zit je lichaam vol beweging, vraagt om rennen, springen, aanraken. Dan moet in je brein de fantasie op hol kunnen slaan. Wat je als kind doormaakt of juist misloopt, haal je later nooit meer in."

Het is allemaal precies wat het Scagon voor ogen heeft. Het volwassen publiek weet de weg naar de parel in het centrum goed te vinden, getuige de zo vaak uitverkochte zaal. Maar ook de jeugd moet vertrouwd raken met de geur van het theater, weet Debby Goos: "We zijn wat dat betreft op heel wat fronten actief. Natuurlijk met de vijf professionele voorstellingen, die we dit seizoen bieden. ROEST is de vierde in die reeks. Karianne Regter verzorgt iedere woensdagmiddag acteerlessen voor de jeugd. We faciliteren zo nu en dag een uurtje theater voor een schoolklas. En Karianne verzorgt op verzoek workshops. We staan vanzelfsprekend open voor nieuwe ideeën, zeker als die bijdragen tot de culturele vorming van de jeugd."

Kaarten voor ROEST kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.scagontheater.nl

Meer berichten