Podium Witteman.
Podium Witteman. ((Foto: Andreas Terlaak))

Da Capo brengt Fuse in Scagon

SCHAGEN – "De muziek van Fuse inspireert me. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden, ze zoeken hun eigen weg in de wereld van de noten. En ze geven heel veel uitleg bij wat ze doen."

Robbert Smit is gitaarleraar bij Da Capo, de Schager muziekschool, die dinsdag 23 april (20.15 uur) tekent voor de voorstelling van 'de groep uit Podium Witteman' in het Scagon: "Fuse brengt een mooie mix aan muziek met het accent op klassiek, soms ook op het randje van de jazz. Ze houden het heel breed. Ze laten je horen hoe het óók kan."

Smit blijft in zijn dagelijkse praktijk bij Da Capo (óók Markt18) ver van Beethoven en zijn maten: "Inderdaad kiezen veel jongeren voor gitaar. Hun belangstelling gaat vaak uit naar metallic. Gun N' Roses bijvoorbeeld."

De gitaarleraar is sowieso blij met de keuze van kinderen voor muziek: "Het heeft mij zoveel gebracht. Je kijkt anders tegen zaken aan, het maakt je zoveel rijker. Ook voor het uiten van je emoties, positief of negatief, is het een prima uitlaatklep."

Smit geeft zijn leerlingen individueel les: "We werken in eerste instantie inderdaad één op één. Bij Da Capo hebben we echter ook bandcoaching. In het recente verleden is er ook een echte band bij ons geboren."

Zoals zo vele muziekleraren laat Smit zijn opvattingen over muziek graag aan een breed publiek horen: "Ik speel in een groep met de bekende Dick Remmelink. Blues met soms een uitstapje naar de jazz. Heerlijk. Remmelink, inmiddels in de tachtig, is natuurlijk een fenomeen."

Het sluit goed aan bij de voorstelling van Fuse in het kader van Kunst Verklaard. Er zijn nog een beperkte aantal kaarten (vijftien euro, cjp 7,50) verkrijgbaar via www.scagontheater.nl

Meer berichten