Geniet van de zonsopkomst tijdens de vroege vogelwandeling.
Geniet van de zonsopkomst tijdens de vroege vogelwandeling. ((Foto: Sophie van Amstel))

Vroege vogelwandeling

CALLANTSOOG - Vroeg in de ochtend wandelen deelnemers aan de vroege vogelwandeling zaterdag 11 mei van 4.30 tot 8.00 uur met de boswachter door het Zwanenwater. Het is een magisch moment, het ontwaken van de natuur. In het Zwanenwater komen jaarlijks honderden soorten vogels om te broeden, foerageren of rusten. Een aanrader voor iedereen die graag naar vogels kijkt.

Voor de wandeling is geschikt schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet om een verrekijker of telescoop mee te nemen. Om deel te kunnen nemen aan de excursie is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken: nm.nl/agenda-callantsoog. Voor vragen hierover kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-655 99 11. Deelname aan de excursie kost € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden. De wandeling gaat van start op Parkeerplaats Zwanenwater aan Zuidschinkeldijk 3a in Callantsoog.

Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/zwanenwater.

Meer berichten