Monique en Maartje van Peperstraten: “samen de collecte voorbereiden, gezellig en een fluitje van een cent”.
Monique en Maartje van Peperstraten: “samen de collecte voorbereiden, gezellig en een fluitje van een cent”. ((Foto: aangeleverd))

KWF Schagen zoekt zes 'regelateurs'

SCHAGEN - Het afdelingsbestuur van KWF Schagen is bezorgd. Voor de kernen Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Petten, Oudesluis en de Schager wijken Nes-Noord en Groeneweg ontbreekt het momenteel aan collectecoördinatoren. De collectanten zijn er, maar wie stuurt deze aan? Daarom zoeken zij zes enthousiaste vrijwilligers die deze taken op zich willen nemen.

Jaarlijks, in de eerste volle week van september gaan de collectanten van KWF Kankerbestrijding op pad om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het vinden van collectanten is meestal niet zo'n probleem, omdat het doel helder is, en men wel bereid is een aantal uur per jaar hieraan te besteden. Het vinden van de organisatoren van de collecte vormt een groter probleem. En eigenlijk is dat vreemd, omdat het niet eens zo gek veel werk is en de voldoening groot. Voorzitter Monique van Peperstraten: "De collectes zijn nog steeds erg belangrijk voor KWF Kankerbestrijding, want het merendeel van de inkomsten komt daardoor binnen. Collecteren is dan ook zeker nog van deze tijd, helemaal omdat mensen nu ook per pinpas een donatie kunnen doen".

Het takenpakket van de collectecoördinator omvat het communiceren met de collectanten, de bussen gereed maken en verdelen onder de collectanten. Vervolgens het terugontvangen van de bussen, het tellen van het geld en het afstorten. En dan zit het jaarlijkse klusje er al weer op. Van Peperstraten: "Qua uren valt het mij ontzettend mee. Ik ben collectecoördinator in Dirkshorn en eigenlijk kun je alleen van een piekmoment spreken rondom de collecteweek. Toch is het ontzettend leuk om alles in goed banen te leiden en er voor te zorgen dat de collectanten hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk kunnen doen".

Voor Sint Maartensbrug, Petten, Oudesluis, Schagerbrug wordt gezocht naar deze vrijwilligers. KWF noemt dit een Districtscoördinator (DCO), hetgeen een combinatie van de functies Collectecoördinator en Wijkhoofd betreft. Voor de wijken Nes-Noord (vijf collectanten) en Groeneweg (zes collectanten) betreft het de functie Wijkhoofd. Het afstorten van het geld, hoort dan niet bij de functie. Zin om collectecoördinator te worden? Aanmelden kan via kwf.nl/wordvrijwilliger

Meer berichten