Van Dik Hout.
Van Dik Hout. ((Foto: aangeleverd))

Burgerbrug viert 'Op Kleine Schaal Festival'

BURGERBRUG - Burgerbrug viert zondag het 'Op Kleine Schaal Festival'. Er is wederom een geweldige bezetting, want met muziek, theater voor kinderen, country, jazz, Texmex en kleinkunst is het programma van dit veelzijdige evenement van hoog niveau. Artiesten van nationale allure geven op deze dag drie voorstellingen. De voorstellingen vinden plaats in boerenschuren, op veranda's en andere bijzondere locaties. Elke artiest of act speelt drie voorstellingen op de volgende tijden: 13.00 tot 13.35 uur, van 14.00 tot 14.35 uur en van 15.00 tot 15.35 uur. Het publiek kan van de ene naar de andere locatie lopen of fietsen en ziet zo drie geweldige voorstellingen op één dag zien. Hierna volgt nog een daverend slotconcert met Van Dik Hout vanaf 16.30 uur in de Herboren Toren, het voormalige kerkje van Burgerbrug.

Hier volgen de artiesten en acts met een korte beschrijving: Mout&Mennen – veelzijdige performer Carolina Mout heeft overal gespeeld en gezongen, in grote- en kleine theaterproducties, maar het meest houdt ze toch van intiem en integer. Begeleid door meester-gitarist Leon Mennen zingt ze een aantal van haar favoriete jazz- kleinkunst- en popsongs, hier en daar in een rake eigen Nederlandstalige begeleiding. Te zien in Oldskoel aan Grote Sloot 116a. Brotherlee – trompettist Loet van der Lee speelt samen met zijn broer, Hammondorganist Onno en contrabassist Gerko Aerts eigen en bestaande composities met invloeden uit de bebop, salsa, tango en hardbop-traditie Zij treden op in Garage Aad & Elly Kramer aan Burgerweg 42. Jelle & Nin – kindertheater, waarin Jelle & Nin spannende dingen beleven met een paar speciale poppenvriendjes. Dit programma is geschikt voor alle leeftijden en te zien in Zorgboerderij Croon&bergh aan Grote Sloot 91.

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal treden op in B&B Catherinahoeve aan Grote Sloot 78. Nederlandse topzangeres met 'een stem als rode wijn' (quote Frits Spits) en begeleid door gitarist Tim Eijmaal (Sven Hammond, New Cool Collective) speelt een selectie Nederlandstalige liefdesverklaringen aan onder andere Jimi Hendrix en vertalingen van Nick Cave. De band Gibraltar speelt met percussie/contrabas/rieten/piano en accordeon met een set vol muziek uit het Middellandse Zeegebied van Griekenland tot Spanje, van Turkije tot Italië. Te zien in de schuur van Maud & Gerard Poland aan Grote Sloot 87.

Transcedental Reunion - meestergitarist Robbert Smit en zangeres/pianiste Yvonne Leek spelen muziek van de Amerikaanse singer-songwriter en countryzangeres Mary Chapin Carpenter in de tuin van Irene Kramer aan Burgerweg 38. De viermans-formatie Abel en the Southern Sounds, waarbij het bloed van de 'swamps' door de aderen spoelt, speelt een mix van TexMex, cajun, country en rhythm&blues in de tuin van Tineke en Dirk Pankras aan Grote Sloot 24. De bekende Nederlandstalige band Van Dik Hout sluit het 'Op Kleine Schaal Festival' unplugged af. In deze intieme en bijzondere setting spelen zij nummers uit hun rijke oeuvre in de Herboren Toren aan Burgerweg 62a.

In verband met de beperkte hoeveelheid kaarten is het aan te raden om kaarten in de voorverkoop te bespreken. Kaarten in de voorverkoop kunnen worden besteld via een mail naar info@dekunstmacht.nl met opgave van voorstelling, tijd en aantal kaarten. De toegangsprijs voor de voorstellingen op locatie is 5,- euro per persoon, voor het slotconcert betalen de bezoekers 15,- euro per persoon.

Meer berichten