Poppenspeelster Ila van der Pouw brengt de GVR naar het Scagon.
Poppenspeelster Ila van der Pouw brengt de GVR naar het Scagon. ((Foto: aangeleverd))

GVR bezoekt Scagon als reuzepop

SCHAGEN – Poppenspeelster Ila van der Pouw heeft grote, zelfs internationale plannen voor de toekomst. Voor het zover is doet de Schoorlse zondag 26 mei om 13.30 uur het Scagon aan met de klassieker onder de kinderverhalen: de Grote Vriendelijke Reus.

Van der Pouw is een creatieve geest, een duizendpoot ook. In haar stukken neemt ze alle rollen voor haar rekening en speelt onderwijl met haar poppen. Levensecht. Een feest voor de kinderziel, die graag meegaat in de magische wereld van een van de beste poppenspeelsters van Nederland.

De GVR is zelf al een sprookje. Roald Dahl liet de wereld in 1982 kennismaken met de prachtige wereld van de dappere Sofie en vele, vaak boosaardige reuzen. Het boek promoveerde tot animatiefilm, filmregisseur Steven Spielberg zag er brood in, de GVR kwam op het toneel terecht en nu is het zelfs een poppenspel.

De ouders van nu hadden rode kinderwangetjes toen ze het verhaal kregen voorgelezen. Nu trakteren ze hun kroost op het fantasierijke proza van de Britse schrijver. De GVR als estafettestokje.

De voorstelling in het Scagon wordt een van de laatste in de succesvolle serie van de GVR. Die in 2016 startte, waarna duizenden kinderen in theaters in Nederland en België genoten van het schouwspel. In het hier en nu presenteert Van der Pouw Tarzan, een stuk dat ook in een vol Scagon werd opgevoerd. En de plannen zijn veelbelovend: "We gaan naar een festival in China. Ik doe het dan in het Engels. Het wordt op een groot LED-scherm vertaald in het Chinees. Een bijzondere ervaring. Het komend jaar gaan we met Tarzan door het land. En ik ontwikkel nu mijn nieuwe programma: de klokkenluider van de Notre Dame. Dat staat overigens helemaal los van de brand."

Kaarten voor GVR kosten 8,50 euro en kunnen worden gereserveerd via www.scagontheater.nl

Meer berichten