Leer meer over je hond tijdens de Dag van de Hond in Schagen.
Leer meer over je hond tijdens de Dag van de Hond in Schagen. ((Foto: PETRO VAN DEN HERIK))

Dag van de Hond in Schagen

SCHAGEN - Voor de negende keer wordt zondag 26 mei de landelijke Dag van de Hond georganiseerd door de KCWF. Dit jaar staat 'Hond en ras' centraal. Op deze dag opent de KynologenClub West-Friesland (KCWF) aan Nes 24 B in Schagen haar deuren. Van 11.00 tot 15.00 uur ben je van harte welkom in Clubhuis 'Vagebond'.

Iedereen die geïnteresseerd is in honden en activiteiten met honden, is van harte welkom. Ook voor mensen die overwegen een hond aan te schaffen, is dit een mooie dag om veel verschillende honden en hondenrassen te zien. Je kunt informatie krijgen over de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van een hond.

Om 11.00 uur wordt de dag geopend met een demonstratie Flyball. Een supergave hondensport waarbij honden een soort estafette tegen elkaar lopen. Aansluitend is een rassenparade waaraan je kunt deelnemen. Een echte keurmeester keurt jouw hond.

Je bent tot drie uur 's middags in de gelegenheid om je hond te laten kennis maken met: Hersenwerk en Behendigheid. Tussendoor is er een demonstratie Obedience. Informatie over honden, over rassen over cursussen is te vinden in de KCWF informatiestand. Jonge honden kunnen de hele dag deelnemen aan het puppyparcours. Om drie uur is het evenement afgelopen. Iedereen is welkom met een aangelijnde hond en neem je deel dan ontvang je na afloop een heuse goodiebag

Meer berichten