VZV door winst op Callantsoog zeker van promotie.

Algemeen
Afbeelding
(Foto's: aangeleverd)

VZV heeft in een niet al te beste wedstrijd door een 5-3 overwinning op Callantsoog promotie naar de vierde klasse afgedwongen.

VZV nam al snel een 1-0 voorsprong door Kjel Blokker en leek na de 2-0 door Luke Burger op rozen te zitten, maar kreeg vlak voor rust de 2-1 te verwerken en ook nog bijna de gelijkmaker om de oren.

Het tweede bedrijf was nauwelijks aan de gang of Callantsoog scoorde nu wel de gelijkmaker na een serie misverstanden in de verdediging van de thuisploeg.

Niels Leegwater wist VZV toch weer op een 3-2 voorsprong te zetten en bezorgde het team van de afscheidnemende trainer Jochem Droog weer wat lucht. Luuk Burger en Niels Leegwater stelden hierna orde op zaken en vergrootten de voorsprong zelfs tot 5-2.

Callantsoog scoorde in de slotfase nog wel tegen, maar de overwinning was binnen, zodat de slechte competitiestart met een andere technische staf omgezet werd in een rechtstreekse promotie naar de vierde klasse. Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot en werd de selectie in de bloemetjes gezet.

Na afloop werd er in de kantine van Sportpark De Kogge met muziek van Paul Vlaar een feestje gevierd en afscheid genomen van voorzitter Piet Ligthart, trainer Jochen Droog en speler Niels Leegwater. Wanneer VZV met al z'n jeugdige talenten het vertoonde spel van de laatste wedstrijden voortzet, moet handhaving zeker tot de mogelijkheden behoren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding