Vaderdag: accordeonfestival-dag

Cultuur
 Mia Helwegen, accordeonvirtuoos uit Limburg
Mia Helwegen, accordeonvirtuoos uit Limburg (Foto: aangeleverd)

BURGERBRUG - Zoals een goede traditie betaamt, zal ook dit jaar op Vaderdag, 16 juni, het Accordeon Festival Krabbendam weer in Burgerbrug plaatsvinden. Ditmaal zal dit populaire festival voor accordeon- en trekharmonicaspelers en allen die deze muziek een warm hart toedragen, voor de 35e maal plaatsvinden.

Het festival, vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond, is voor zowel deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Het biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers van elk denkbaar niveau, amateur of professional. Als 'gage' voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering. Naar verwachting zullen weer veel vaste muzikale deelnemers, uit zeer wijde regio hun opwachting maken en hun instrument laten klinken.

Ook Mia Helwegen ontbreekt niet in deze vijfendertigste aflevering van het festival. Deze Limburgse accordeonvirtuoos etaleerde op vorige festivals reeds haar muzikale kwaliteiten in spectaculaire optredens en genoot bovenal van de geweldige festivalsfeer.
Zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, wordt solo of in gezellig samenspel gemusiceerd. Desgewenst worden de accordeonisten zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt die deze taak al meer dan vijfentwintig jaar vrijwillig en met veel elan vervult. De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester. Het muzikale evenement wordt zo rond 17.00 uur gesloten met een 'spectaculair muzikaal dessert'. Maar hierover hullen festival-organisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder zich nog even in stilzwijgen.

Op bijgaande foto's:, wederom present in Burgerbrug.
Organiserend trio Jonker, Schilder en Mulders (vlnr)