Overzicht activiteiten TAQA theater en Theater de Vest

Cultuur

Maandag 24 juni, 20.15 uur Grote Kerk Alkmaar

Orgel Festival Holland - Quatre-mains concert door Pieter van Dijk & Frank van Wijk

De beroemde uitspraak van organist/componist César Franck ('Het orgel is mijn orkest') krijgt letterlijk handen en voeten door Alkmaars orgelduo Van Dijk & Van Wijk; in een spectaculair programma met muziek van Bach, Beethoven en Brahms laten zij het Alkmaarse Van Hagerbeer/Schnitger orgel klinken als een compleet orkest.

Toegang: € 12,50

Woensdag 26 juni, 12.00 uur Grote Kerk Alkmaar (lunchconcert)

Orgel Festival Holland – Grote Kerk Alkmaar

Lunchconcert door de Academie deelnemers in het kader van het Orgel Festival Holland

Toegang gratis

20.15 uur Grote Kerk Alkmaar

Dubbelconcert in De Vest en De Kerk - Hannes Minnaar en Wolfgang Zerer

De muziek van Bach werd in de 19e eeuw herontdekt. Klaviervirtuozen als Franz Liszt waren zo onder de indruk dat ze geliefde orgelwerken van de oude Bach arrangeerden voor de piano. In het gezamenlijke concert van pianist Hannes Minnaar en organist Wolfgang Zerer hoort u eerst Bach gezien door een romantische bril. Vervolgens gaat u terug in de tijd om van dezelfde werken in hun originele versie te genieten. Een bijzondere coproductie van TAQA Theater De Vest / Grote Kerk Alkmaar & Orgel Festival Holland. Hannes Minnaar, prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours, bespeelt de recent aangeschafte concertvleugel van TAQA Theater De Vest. Hij maakte een veelgeroemde cd met Bach-bewerkingen. Wolfgang Zerer maakte diverse goed ontvangen Bach cd's. Hij bespeelt het Van Hagerbeer/Schnitger orgel in de Grote Kerk, een Bachorgel bij uitstek! In de pauze maakt u de oversteek van TAQA Theater De Vest naar Grote Kerk Alkmaar.

Toegang: € 17,50

Donderdag 27 juni, 12.00 uur Grote Kerk Alkmaar

Orgel Festival Holland- Van barok tot neobarok.

Bas de Vroome is een groot pleitbezorger van de muziek van Hugo Distler. Hij bracht het complete orgeloeuvre uit op CD. Distler was zeer geïnspireerd door zijn  Stellwagenorgel in de Jacobikerk te Lübeck.  In dit programma op beide orgels hoort u barokmuziek uit Italië van Frescobaldi en Vivaldi in dialoog met de levendige en rusteloze muziek van Distler.

Toegang gratis

Vrijdag 28 juni, 19.30 uur Grote Kerk Alkmaar

Orgel Festival Holland - Finale 13e Internationaal Schnitger Orgelconcours 2019

Drie finalisten strijden om de eerste plaats met hun interpretaties van Sweelinck, Bach en Piet Kee op het Van Covelens orgel en het Van Hagerbeer/Schnitger orgel.

Toegang gratis